ΝΔ: Επίσκεψη κλιμακίου με επικεφαλής τον Άκη Σκέρτσο, υπουργών και βουλευτών στο Νομό Καστοριάς

Newsroom
Μοιράσου το
ΝΔ: Επίσκεψη κλιμακίου με επικεφαλής τον Άκη Σκέρτσο, υπουργών και βουλευτών στο Νομό Καστοριάς
, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος
Το γαλάζιο κλιμάκιο επισκέφθηκε έργα, συναντήθηκε με εκπροσώπους και φορείς των τοπικών αρχών και αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Το νομό Καστοριάς επισκέφτηκε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο και με τη συμμετοχή της υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Ζέττας Μακρή, του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας & Πρόεδρο της Enterprise Greece Γιάννη Σμυρλή, του βουλευτή του νομού Ζήση Τζηκαλάγια και των βουλευτών Κωνσταντίνου Μαραβέγια, Μαρίας - Αλεξάνδρας Κεφάλα, Βασίλη Γιόγιακα καθώς και της επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρίας Αντωνίου με στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου και την επικοινωνία του σε τοπικό επίπεδο.

Το γαλάζιο κλιμάκιο επισκέφθηκε έργα, συναντήθηκε με εκπροσώπους και φορείς των τοπικών αρχών και αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή, όπως σημειώνουν κομματικές πηγές.

Μάλιστα, ο 'Ακης Σκέρτσος, συνοδευόμενος από το κυβερνητικό κλιμάκιο και τα κομματικά στελέχη της περιοχής, επισκέφθηκε το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης 'Αργους Ορεστικού, συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους φορείς της γούνας στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, παρακολούθησε τη εξέλιξη του έργου κατασκευής Δικτύων Φυσικού Αερίου που εκτελεί η ΔΕΔΑ, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αλλά και το Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς καθώς και το κτίριο του πρώην Ξενία που παραχωρήθηκε από την ΕΤΑΔ στο Υπουργείο Πολιτισμού για επέκταση του Βυζαντινού Μουσείου και συνάντηση με την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Καστοριάς κα. Ανδρομάχη Σκρέκα.

Ο ίδιος προήδρευσε σε διαδοχικές συσκέψεις με φορείς του πρωτογενούς τομέα καθώς και με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς.

Αναφερόμενος σε θέματα Περιφερειακής και τοπικής Οικονομίας τόνισε ότι από την καταγραφή των μεγάλων έργων και δράσεων από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως ΕΣΠΑ, Ταμείο ανάκαμψης, πρόγραμμα Α. Τρίτσης, «έχουν έρθει ή θα έρθουν στην περιοχή άμεσα πάνω από 265 εκατ. ευρώ και αυτό είναι σημαντικό για την οικονομία γενικότερα». Στον απόηχο της επίσκεψης του στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, δήλωσε ότι για την κυβέρνηση «το πανεπιστήμιο αποτελεί στρατηγικό εταίρο στον σχεδιασμό που κάνουμε, ώστε να συνδεθεί καλύτερα η τοπική οικονομία με τα τμήματα και τις σχολές του». Υπογράμμισε ότι «υπάρχει διάλογος και συνεχής συνεργασία με τον Πρύτανη του ιδρύματος για όλα τα θέματα που τρέχουν με το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης». Τέλος, ο κ. Σκέρτσος απηύθυνε πρόσκληση σε ανοικτό διάλογο στους φορείς τους πολίτες και την κοινωνία της περιοχής, με στόχο «να φτιάξουμε ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο που θα δώσει ελπίδα όχι μόνο να μείνει κόσμος στην περιοχή, αλλά να προσελκύσει και άλλους».

Παράλληλα η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέτα Μακρή πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων, στο Νεστόριο όπου και συνομίλησε με πολίτες, στη Μονή Ταξιάρχου Τσούκα- Αγία 'Αννα, στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος στην Καστοριά του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς και στη Μητρόπολη Καστοριάς όπου και συναντήθηκε με το Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικο. Στις δηλώσεις της η ίδια τόνισε: «Μαζί με τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, ως επικεφαλής Υπουργοί του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή και του ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννη Σμυρλή, πραγματοποιήσαμε ένα ταξίδι στον Νομό Καστοριάς, που αποτέλεσε ευκαιρία για ουσιαστική επικοινωνία με την τοπική κοινωνία, αφορμή για εποικοδομητικό διάλογο με φορείς, επαναπροσδιόρισε τη βάση της συνεργασίας και ανανέωσε την διαρκή μέριμνα της Κυβέρνησης στα ζητήματα που τέθηκαν, στα επόμενα σχέδια που θα υλοποιηθούν, στις προοπτικές που ανοίγονται και οφείλουμε να στηρίξουμε.

Επενδύουμε στην σταθερή και στοχευμένη προσέγγιση των θεμάτων που αναδεικνύουν οι τοπικές κοινωνίες, αναλαμβάνουμε συντονισμένη δράση, επιβραβεύουμε τις τοπικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που αξιοποιούν τον πρωτογενή τομέα, φέρνουμε στο προσκήνιο κάθε γωνιά της Ελλάδας, προωθούμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και κάνουμε πράξη την εκπαίδευση για την αειφορία μέσα από τους τέσσερις πυλώνες της, την οικονομία, το περιβάλλον, την κοινωνία και τον πολιτισμό».

Ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννης Σμυρλής, στις παράλληλες συναντήσεις του επισκέφθηκε τη Γεωργική Εταιρία Οπωροκηπευτικών Καστοριάς ενώ νωρίτερα συνομίλησε με πολίτες στο 'Αργος Ορεστικού. Ο ίδιος δήλωσε: «Επισκέφτηκα για 2η φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το νόμο Καστοριάς κι αυτή τη φορά ως μέλος Κυβερνητικού κλιμακίου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου είχα την ευκαιρία να επιβεβαιώσω με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Γούνας τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής αποστολής Κορεατικών εταιριών το προηγούμενο διάστημα και να συζητήσουμε προβλήματα που απασχολούν συνολικά τον κλάδο της γούνας. Στη ΓΕΟΚ (Γεωργική Εταιρεία Οπωροκηπευτικών Καστοριάς) συζητήσαμε για τις αναπτυξιακές προοπτικές του πρωτογενούς τομέα της Καστοριάς και τις δυνατότητες ανοίγματος νέων αγορών σε χώρες στόχους. Επιπλέον είχα την ευκαιρία να συζητήσω με πολίτες όλων των ηλικιών στο 'Αργος Ορεστικό και να και αφουγκραστώ τις αγωνίες και τα προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία».

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των μελών του κλιμακίου στην ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Καστοριάς της ΝΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Προέδρου της Βασίλη Δελίδη και με την παρουσία και στελεχών από όλο τον νομό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:43

Βουλή: Στην Ολομέλεια η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και το πλαφόν στη χονδρική

09:28

Β. Κορέα: «Ασιατικό NATO» χτίζουν οι ΗΠΑ κι οι σύμμαχοι τους με τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις

09:23

Δίκη Λιγνάδη: Σήμερα η αγόρευση του εισαγγελέα

09:16

EFE: Η Ελλάδα με αφετηρία την Αλόννησο διευρύνει το τουριστικό της αφήγημα

09:12

Ψηφιακή Διακυβέρνηση: 1,3 δισ. ευρώ σε βάθος 5ετίας το όφελος από το gov.gr

09:04

ΗΠΑ: Διάθεση 296.000 δόσεων εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων στις αμερικανικές πολιτείες

08:59

Οικονόμου: Ευρύ φάσμα νέων έργων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

08:56

Ουκρανία: Τουλάχιστον δύο νεκροί εξαιτίας ρωσικού πλήγματος σε πολυκατοικία της Μικολάιφ

08:52

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Σχιστό Κορυδαλλού

08:50

Στο τέλος Ιουλίου ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο κινητό μας

08:48

Πλεύρης: Δεν θα λάβουμε μέτρα - Σε συνύπαρξη με τον ιό και από το φθινόπωρο

08:45

Μόσιαλος: Χρειαζόμαστε καλύτερα εμβόλια – Στην Ελλάδα 4η δόση για πιο πολλούς άνω των 60 ετών

08:42

Κορονοϊός: Καθοριστική για τις εξελίξεις η τρέχουσα εβδομάδα

08:38

«Χειρόφρενο» σε λεωφορεία και τρόλεϊ λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων

08:27

Ζελένσκι: Η Ρωσία να εκδιωχθεί από τις τάξεις του ΟΗΕ

08:23

ΗΠΑ: Καμία χώρα δεν μπορεί πλέον να είναι «αιχμάλωτη δικτατόρων πετρελαιοπαραγωγικών κρατών»

08:23

Πόσο γρήγορο είναι το δορυφορικό Internet του Μασκ στην Ευρώπη - Τι ταχύτητες πιάνει στην Ελλάδα

08:20

Νέο κεφάλαιο ανοίγει για την ΙΟΝ – Η «γλυκιά» διαδρομή στην ιστορία και η επόμενη μέρα

08:19

ΕΕ: Από το 2035 όλα τα καινούρια αυτοκίνητα θα είναι κλιματικά ουδέτερα

08:15

Σολτς: Συνεχίζουμε να στηρίζουμε το Κίεβο αλλά χωρίς να διακινδυνεύουμε κλιμάκωση

08:05

Παγίδα για την κυκλική οικονομία η ανακύκλωση ρούχων

08:04

Σε «εξαιρετικό κλίμα» οι συζητήσεις Μητσοτάκη με Μπάιντεν, Τζόνσον, Μακρόν - Ικανοποίηση για ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

08:01

Το «τέλος» του τέλους επιτηδεύματος

07:57

Ακίνητα - Τουρισμός: «Σπάει τα κοντέρ» η θερινή ζήτηση για πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης με +232%

07:53

Ελλάκτωρ: Η δημόσια πρόταση, η άποψη του Δ.Σ. και το στρατηγικό πλάνο

07:48

Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ: Πώς θα λάβετε το voucher των 200 ευρώ

07:46

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Επενδύσεις έως 1 δισ. ευρώ το 2022 – Τα κόστη, το καζίνο, οι παραχωρήσεις και οι μέτοχοι

07:43

ΕΕ - Κλίμα: Κονδύλια και ρύποι φρενάρουν τη συμφωνία για το νέο νομικό πλαίσιο

07:42

Ρεύμα: Μείωση έως 35% των οικιακών τιμολογίων από 1η Ιουλίου – Τα πλαφόν στη χονδρεμπορική

07:40

Ερντογάν: Όλα γιοκ... Και βέτο γιοκ... - Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ επικροτούν Κυριάκο