Τουρκία: Παρενόχληση μέσω ασυρμάτου του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ν. Χαρδαλιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Παρενόχληση μέσω ασυρμάτου του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ν. Χαρδαλιά
Την ώρα που το ελικόπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων κατευθυνόταν προς τον Άγιο Ευστράτιο έγινε αποδέκτης μηνύματος από Τούρκους ελεγκτές που ανέφερε πως το σκάφος βρισκόταν σε περιοχή ευθύνης της Τουρκίας.

Σε μία νέα προκλητική ενέργεια προχώρησε την Παρασκευή η Τουρκία, καθώς -σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ- το ελικόπτερο που μετέφερε τον υφυπουργό Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά μαζί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας δέχθηκε μήνυμα από τις τουρκικές αρχές πως βρίσκεται σε τουρκικό εναέριο χώρο.

Πιο αναλυτικά, την ώρα που το ελικόπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων κατευθυνόταν προς τον Άγιο Ευστράτιο για τις ετήσιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον πεσόντα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ήρωα υποσμηναγό, Νικόλαο Σιαλμά έγινε αποδέκτης μηνύματος από Τούρκους ελεγκτές που ανέφερε πως το σκάφος βρισκόταν σε περιοχή ευθύνης της Τουρκίας.

Όπως αναφέρεται, οι χειριστές αδιαφόρησαν για το μήνυμα της Τουρκίας και συνέχισαν κανονικά την πορεία τους.

Σημειώνεται ότι η περιοχή ελέγχεται από το FIR της Αθήνας, ενώ τέτοιου τύπου παρενοχλήσεις γίνονται συστηματικά από την Τουρκία. Ωστόσο, αυτές οι παρενοχλήσεις δεν αλλάζουν τον τρόπο που λειτουργούν τα πληρώματα των ελληνικών ελικοπτέρων και των αεροσκαφών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider