Ουκρανός υπουργός Άμυνας: Το NATO πρέπει να εξετάσει μια «de facto» ένταξη της Ουκρανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανός υπουργός Άμυνας: Το NATO πρέπει να εξετάσει μια «de facto» ένταξη της Ουκρανίας
Το Κρεμλίνο, επισήμανε επίσης ο Ρεζνίκοφ απευθυνόμενος στο Φόρουμ στην Μπρατισλάβα, προσπαθεί να οδηγήσει τον πόλεμο σε μια «παρατεταμένη φάση».

Το NATO θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να χορηγήσει στην Ουκρανία μια "de facto" παρά μια "de jure" ένταξη στη συμμαχία, όταν θα συζητήσει για την στρατηγική του για τα επόμενα 10 χρόνια στη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολέξι Ρεζνίκοφ.

"Νομίζω ότι το να μιλήσουμε για de facto και όχι για de jure ένταξη της Ουκρανίας στο NATO μπορεί να είναι η καλή ιδέα σ' αυτή τη στρατηγική", δήλωσε ο Ρεζνίκοφ στο GLOBSEC 2022 Bratislava Forum μέσω βιντεοσύνδεσης.

"Η Ουκρανία θα είναι επίσης μέρος της στρατηγικής επειδή είμαστε και εμείς μέρος της ανατολικής πτέρυγας της Ευρώπης, της ανατολικής πτέρυγας των χωρών του NATO, της ανατολικής πτέρυγας της EE. Πιστεύω ότι αυτή θα είναι μια επωφελής κατάσταση για όλες τις χώρες", πρόσθεσε.

Το Κρεμλίνο, επισήμανε επίσης ο Ρεζνίκοφ απευθυνόμενος στο Φόρουμ στην Μπρατισλάβα, προσπαθεί να οδηγήσει τον πόλεμο σε μια "παρατεταμένη φάση", δημιουργώντας μια πολυεπίπεδη άμυνα στις κατεχόμενες περιοχές στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας.

"Το Κρεμλίνο προσπαθεί να οδηγήσει τον πόλεμο σε μια παρατεταμένη φάση", είπε.

"Αντί να προελαύνουν, τα ρωσικά στρατεύματα χτίζουν μια πολυεπίπεδη άμυνα" στις κατεχόμενες περιοχές στον ουκρανικό νότο, κυρίως στη Χερσώνα, σημείωσε ο Ρεζνίκοφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εκατό ημέρες πολέμου στην Ουκρανία: Οι μάχες συνεχίζουν να μαίνονται - «Αισιοδοξία» Ζελένσκι

ΟΗΕ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία «δεν θα έχει νικητή»

gazzetta
gazzetta reader insider insider