New York Times για Ουκρανία: «Έπεσε» η Μαριούπολη μετά από 83 ημέρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
New York Times για Ουκρανία: «Έπεσε» η Μαριούπολη μετά από 83 ημέρες
Η απόφαση της Ουκρανίας να τερματίσει τις μάχες στο εργοστάσιο χάλυβα μετά από 83 ημέρες δίνει στη Μόσχα τον πλήρη έλεγχο μιας μεγάλης έκτασης της νότιας Ουκρανίας.

«Τέλος» με «νίκη» υπέρ της Ρωσίας φαίνεται πως έλαβε η πιο αιματηρή μάχη του πολέμου στην Ουκρανία, στη Μαριούπολη.

Η απόφαση της Ουκρανίας να τερματίσει τις μάχες στο εργοστάσιο χάλυβα μετά από 83 ημέρες δίνει στη Μόσχα τον πλήρη έλεγχο μιας μεγάλης έκτασης της νότιας Ουκρανίας, η οποία εκτείνεται από τα ρωσικά σύνορα μέχρι την Κριμαία, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα New York Times.

Όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα το ουκρανικό γενικό επιτελείο, συνολικά διακόσιοι πενήντα έξι ουκρανοί στρατιωτικοί, ανάμεσά τους 51 τραυματίες, οι οποίοι βρίσκονταν στο πολιορκημένο εργοστάσιο της χαλυβουργίας Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, έφυγαν από αυτό, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι φιλορώσοι αυτονομιστές και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Μάλιστα, οι αυτονομιστές έκαναν λόγο για «παράδοση», ενώ η ουκρανική πλευρά μίλησε για «ανταλλαγή».

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα των New York Times οι τραυματίες Ουκρανοί στρατιώτες που είχαν καταφύγει στο εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ μεταφέρθηκαν σε ρωσικά εδάφη με λεωφορεία που έφεραν το ρωσικό πολεμικό έμβλημα «Z» και οι σύντροφοί τους που παρέμεναν στις στοές διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους.

Με πληροφορίες SKAI και ertnews.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Αιχμάλωτοι» οι 265 Ουκρανοί μαχητές του Αζοφστάλ λέει η Μόσχα - Το Κίεβο κάνει λόγο για «ανταλλαγή»

Ουκρανία: Συνεχίζεται η προσπάθεια απομάκρυνσης στρατιωτικών από το Αζοφστάλ - Εκρήξεις στη Λβιβ

Σχεδόν 9.000 κάρτες προσωρινής προστασίας σε Ουκρανούς εκδόθηκαν τον Απρίλιο στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider