Ρωσία: Η ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν θα ενισχύσει την ασφάλεια - Λάθος με εκτεταμένες επιπτώσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Η ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν θα ενισχύσει την ασφάλεια - Λάθος με εκτεταμένες επιπτώσεις
Ο Ριαμπκόφ πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες δεν θα πρέπει να έχουν αυταπάτες ότι η Ρωσία απλώς θα ανεχθεί την απόφασή τους, σύμφωνα με το Intefax.

Τελευταία ενημέρωση: 14:36

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε είπε ότι η Ρωσία παρακολυθεί στενά τις υποψηφιότητες της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ο Πεσκόφ δήλωσε πεπεισμένος πως σε καμία περίπτωση η ένταξη των δύο σκανδιναβικών κρατών στην Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν θα ενισχύσει την αρχιτεκτονική ασφάλειας της Ευρώπης, όπως αναφέρει το Reuters.

Το πρωί, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ είναι ένα λάθος το οποίο θα έχει εκτεταμένες επιπτώσεις, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία.

Η κίνηση των δύο ιστορικά ουδέτερων χωρών σηματοδοτεί μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην αρχιτεκτονική ασφαλείας της Ευρώπης εδώ και δεκαετίες και γίνεται μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

«Η κατάσταση, φυσικά, αλλάζει ριζικά με δεδομένο τα όσα συμβαίνουν», δήλωσε ο Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

«Πρόκειται για ακόμη ένα σοβαρό λάθος με εκτεταμένες επιπτώσεις (…) Αυτό είναι το επίπεδο όσων λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις σήμερα», εκτίμησε.

«Για εμάς είναι απολύτως ξεκάθαρο το γεγονός ότι η ασφάλεια της Σουηδίας και της Φινλανδίας δεν θα ενισχυθεί μετά την απόφαση αυτή», πρόσθεσε ο Ριαμπκόφ, ενώ τόνισε ότι οι δύο χώρες «δεν θα πρέπει να έχουν αυταπάτες ότι απλώς θα το ανεχθούμε».

«Γενικά το επίπεδο της στρατιωτικής έντασης θα αυξηθεί, η προβλεψιμότητα θα μειωθεί. Είναι κρίμα που η κοινή λογική θυσιάζεται στο βωμό κάποιων φανταστικών ιδεών για το τι θα πρέπει να συμβεί σε αυτή την κατάσταση», επεσήμανε.

Με πληροφορίες: AΠΕ-ΜΠΕ, ΣΚΑΙ, Reuters

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ο πρεσβευτής της Ρωσίας καταγγέλλει απειλές κατά Ρώσων διπλωματών στην Ουάσινγκτον

gazzetta
gazzetta reader insider insider