Δημοσκόπηση Marc: Στο 10,3% η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Marc: Στο 10,3% η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ
Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (το 48,8%) πιστεύουν ότι ο Μητσοτάκης μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα την Ελλάδα σε περίοδο κρίσης.

Ξανά σε διψήφιο ποσοστό ανέβηκε η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος».

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, η ΝΔ έχει προβάδισμα 10,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει το 32,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,3%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 13,7%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜεΡΑ25 3,1%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 2,1% και η Εθνική Δημιουργία 1%.

Πιθανώς η αντιστροφή του κλίματος να οφείλεται στα μέτρα του εθνικού σχεδίου για την αναχαίτιση της ενεργειακής ακρίβειας, τα οποία ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τα οποία φαίνεται ότι ενίσχυσαν έτι περαιτέρω το ηγετικό του προφίλ και την κυριαρχία του στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό και κυρίως στον κεντρώο χώρο βελτιώνοντας ταυτόχρονα και την εικόνα της κυβέρνησής του.

Παρά τη μεγάλη ανησυχία που προκαλούν στους πολίτες, πρωτίστως η επέλαση της ακρίβειας και, δευτερευόντως, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η πλειονότητα της κοινής γνώμης, όπως προκύπτει από τα ευρήματα δημοσκόπησης, αναγνωρίζει ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα έχουν εξωγενή προέλευση και πιστώνει στην κυβέρνηση προσπάθεια να παράσχει βοήθεια, η οποία εκτιμούν ότι είναι μεν «μικρή», πλην όμως «αναγκαία» για να επιβιώσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Έτσι, η πτωτική τάση που είχαν παρουσιάσει τους προηγούμενους μήνες οι δείκτες με τις δημοσκοπικές επιδόσεις της κυβερνητικής παράταξης δείχνει να έχει ανακοπεί και μετά την εξαγγελία των μέτρων για τον κατώτατο μισθό και τις τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα η πορεία φαίνεται να αντιστρέφεται και να γίνεται εκ νέου ανοδική.

Προκρίνουν Μητσοτάκη- πτώση Ανδρουλάκη

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (το 48,8%) πιστεύουν ότι ο Μητσοτάκης μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα την Ελλάδα σε περίοδο κρίσης.

Στον αντίποδα, υποχώρηση κατά 8,7% γνώρισε η δημοτικότητα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider