Ο Μασκ θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση 1 δισ. δολαρίων εάν ναυαγήσει το deal με το Twitter

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μασκ θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση 1 δισ. δολαρίων εάν ναυαγήσει το deal με το Twitter
Ο Έλον Μασκ θα πρέπει να καταβάλει στο Twitter αποζημίωση ύψους 1 δισ. δολαρίων εάν δεν ολοκληρώσει την εξαγορά του ισχυρού κοινωνικού δικτύου .

Ο Έλον Μασκ θα πρέπει να καταβάλει στο Twitter αποζημίωση ύψους 1 δισ. δολαρίων εάν δεν ολοκληρώσει την εξαγορά του ισχυρού κοινωνικού δικτύου deal που φτάνει στα 44 δισ. δολάρια, σύμφωνα με νέα έγγραφα της SEC. Ένας από τους όρους για την καταβολή αποζημίωσης από τον Μασκ σχετίζεται με ενδεχόμενη αποτυχία της συμφωνίας, εξαιτίας δυσχερειών μετοχικού κεφαλαίου, χρέους ή περιορισμών σε δανειακή χρηματοδότηση που απαιτείται για την κάλυψη του ποσού της εξαγοράς, σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα.

Να υπενθυμίσουμε πως ο δισεκατομμυριούχος συμφώνησε να εξαγοράσει το Twitter στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή, αποτιμώντας την εταιρεία σε περίπου 43,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα κεφάλαια για τη συμφωνία αντλούνται από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης από τη Morgan Stanley και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν 13 δισ. δολάρια σε χρηματοδότηση, μαζί με 12,5 δισ. δολάρια σε δάνεια περιθωρίου στον Μασκ, έναντι των μετοχών του στην Tesla και σε άλλες εταιρείες. Ο ίδιος ο Μασκ αναμένεται να παράσχει χρηματοδότηση περίπου 21 δισ. δολαρίων.

Τα έγγραφα αυτά ανέφεραν ότι η συμφωνία μπορεί να τερματιστεί αν δεν ολοκληρωθεί μέχρι την 24η Οκτωβρίου. Η προθεσμία μπορεί να παραταθεί για ένα εξάμηνο, προκειμένου να καλυφθούν ειδικοί όροι που σχετίζονται με την τήρηση κανόνων κατά των μονοπωλίων, αλλά και εγκρίσεις αναφορικά με ξένες επενδύσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εργαζόμενοι Twitter: Δυσφορία και αβεβαιότητα για το μέλλον υπό τον Μασκ - Τι είπαν Ντόρσεϊ, Μπέζος

Πώς ο Έλον Μασκ κέρδισε το Twitter -Τι θα αλλάξει στην πλατφόρμα

Εκτελεστικός διευθυντής Twitter: «Αβέβαιο το μέλλον» της εταιρείας μετά την εξαγορά από τον Μασκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider