Ολλανδία: Χάος στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ λόγω απεργίας των εργαζομένων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολλανδία: Χάος στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ λόγω απεργίας των εργαζομένων
Οι εργαζόμενοι στο Σίπχολ ζητούν υψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Μεγάλα προβλήματα στο αεροδρόμιο του Σίπχολ στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας έχει προκαλέσει η απεργία των εργαζομένων στο προσωπικό εδάφους, που ζητούν υψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η διοίκηση του Σίπχολ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητεί από τους ταξιδιώτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους στο αεροδρόμιο.

Σχεδόν 3 ώρες αργότερα, το αεροδρόμιο έκανε γνωστό ότι οι επιβάτες μπορούν να πηγαίνουν εκεί, ωστόσο θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με μεγάλα διαστήματα αναμονής και πιθανές καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων.

Η αστυνομία έκλεισε τις εξόδους του αυτοκινητοδρόμου προς το αεροδρόμιο για λίγο σήμερα το απόγευμα τοπική ώρα, καθώς οι ουρές στις πύλες αναχώρησης είχαν επεκταθεί εκτός των κτιρίων του αεροδρομίου.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του Schiphol δήλωσε πως το προσωρινό κλείσιμο ήταν αναγκαίο για την εγγύηση της ασφάλειας και προκειμένου όσοι περισσότεροι επιβάτες γινόταν από τους χιλιάδες εξοργισμένους ταξιδιώτες να καταφέρουν να επιβιβαστούν στις πτήσεις τους.

Οι υπάλληλοι φορτοεκφόρτωσης αποσκευών της KLM, του ολλανδικού βραχίονα της αεροπορικής εταιρείας Air France-KLM, αποφάσισαν να συμμετάσχουν, νωρίτερα σήμερα, σε μια απεργιακή κινητοποίηση, που δεν είχε ανακοινωθεί, με στόχο να ασκήσουν πίεση για την αποδοχή αιτημάτων τους για υψηλότερους μισθούς και καλύτερες εργασιακές συνθήκες.

Το προσωπικό εδάφους της KLM διαχειρίζεται περίπου το 50% των αποσκευών που καταφθάνουν στο Schiphol, το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης μετά το Charles de Gaulle του Παρισιού και το Heathrow του Λονδίνου.

Η συνδικαλιστική ένωση FNV ανέφερε πως η στάση εργασίας τερματίστηκε γύρω στο μεσημέρι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider