Η Ρωσία δοκίμασε νέο διηπειρωτικό πύραυλο - «Τροφή για σκέψη» στη Δύση, προειδοποιεί ο Πούτιν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ρωσία δοκίμασε νέο διηπειρωτικό πύραυλο - «Τροφή για σκέψη» στη Δύση, προειδοποιεί ο Πούτιν
«Η δομική του πυραύλου αποτελεί τροφή για σκέψη για όσους θέλουν να δοκιμάσουν να απειλήσουν τη Ρωσία» ανέφερε ο Πούτιν.

Στη δοκιμή ενός νέου διηπειρωτικού πυραύλου, με την ονομασία Sarmat, προχώρησε η Ρωσία, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Αμέσως μετά από τη δοκιμή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε μήνυμα προς τις χώρες της Δύσης προειδοποιώντας τις για την εμπλοκή τους στον πόλεμο της Ουκρανίας.

«Η δομική του πυραύλου αποτελεί τροφή για σκέψη για όσους θέλουν να δοκιμάσουν να απειλήσουν τη Ρωσία» ανέφερε ο Πούτιν, σύμφωνα με το Intefax. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει πουθενά όπλο ανάλογο του Sarmat.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν τον Πούτιν να ενημερώνεται για τη δοκιμή του πυραύλου, που έγινε στα βορειοανατολικά της χώρας, στο Πλεσέτσκ.

Σε ένα βίντεο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας Ίγκορ Κονασένκοφ δήλωσε ότι η εκτόξευση έγινε στις 15.12 (ώρα Μόσχας) από το πεδίο δοκιμών του Πλεσέτσκ, στην περιφέρεια του Αρχαγκέλσκ. Ο πύραυλος πέτυχε έναν στόχο σε ένα άλλο πεδίο, αυτό της Κούρα, στη χερσόνησο της Καμτσάτκα, στη ρωσική Άπω Ανατολή, που απέχει 5.000 χιλιόμετρα.

«Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος των δοκιμών, ο Sarmat θα ενταχθεί στις στρατηγικές ρωσικές δυνάμεις», πρόσθεσε ο Κονασένκοφ.

Η Ρωσία είχε ενημερώσει την Ουάσινγκτον

Η Ρωσία είχε ενημερώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmat, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για μια «δοκιμή ρουτίνας» που δεν συνιστά «απειλή» για την Ουάσινγκτον ή τους συμμάχους της.

Η Ρωσία «ενημέρωσε καταλλήλως» την Ουάσινγκτον για τη δοκιμή, όπως ορίζουν οι υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις συνθήκες για τα πυρηνικά και επομένως δεν ήταν «έκπληξη» για το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ζαχάροβα προειδοποιεί Φινλανδία και Σουηδία - «Γνωρίζουν που θα οδηγήσει η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ»

Πρόκληση Σοϊλού: Όσο όλοι ασχολούνταν με την πανδημία, η Τουρκία προώθησε την «ατζέντα» της για Αγία Σοφιά και Βαρώσια

gazzetta
gazzetta reader insider insider