Στη στήριξη του ΔΝΤ «ποντάρει» ο Ζελένσκι για την επόμενη ημέρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη στήριξη του ΔΝΤ «ποντάρει» ο Ζελένσκι για την επόμενη ημέρα
Τηλεφωνική επικοινωνία Γκεοργκίεβα - Ζελένσκι.

Με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα επικοινώνησε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το ζήτημα της οικονομικής σταθερότητας της Ουκρανίας και την ανοικοδόμησή της μετά τον πόλεμο.

«Συζητήσαμε με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Γκεοργκίεβα το θέμα της διασφάλισης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Ουκρανίας και τις προετοιμασίες για τη μεταπολεμική ανοικοδόμηση. Έχουμε σαφή σχέδια προς το παρόν, καθώς και ένα όραμα προοπτικών. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μεταξύ του ΔΝΤ και της Ουκρανίας θα συνεχίσει να να είναι προσοδοφόρα», ανέφερε ο Ζελένσκι σε ένα tweet.

Η Γκεοργκίεβα επιβεβαίωσε την επικοινωνία σε tweet αργότερα μέσα στην ημέρα. «Ευχαριστώ», έγραψε, απευθυνόμενη στο twitter του Ζελένσκι, «για την πολύ καλή επικοινωνία σήμερα». Έγραψε ότι η υποστήριξη είναι «ουσιαστική για να τεθούν τα θεμέλια για την ανοικοδόμηση μιας σύγχρονης ανταγωνιστικής Ουκρανίας».

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ δήλωσε νωρίτερα ότι θα παραστεί στις συνεδριάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα και θα ζητήσει μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια για την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ρωσία θέλει τη Μαριούπολη με «κάθε κόστος» - Ετοιμάζεται για νέα επίθεση στην Ανατολική Ουκρανία

Μεντβέντεφ: Αντιμέτωπη με την οικονομική καταστροφή η Ευρώπη αν προκαλέσει χρεοκοπία της Ρωσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider