Ουκρανία: Καταστράφηκε εργοστάσιο παραγωγής πυραύλων Neptune στο Κίεβο - Επτά νεκροί στο Χάρκοβο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Καταστράφηκε εργοστάσιο παραγωγής πυραύλων Neptune στο Κίεβο - Επτά νεκροί στο Χάρκοβο
Ένα εργοστάσιο στην περιοχή του Κιέβου, που κατασκευάζει πυραύλους Neptune τους οποίους ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως χρησιμοποίησε για να πλήξει το ρωσικό καταδρομικό Moskva, επλήγη στη διάρκεια της νύκτας από ρωσική επίθεση

Ένα εργοστάσιο στην περιοχή του Κιέβου, που κατασκευάζει πυραύλους Neptune τους οποίους ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως χρησιμοποίησε για να πλήξει το ρωσικό καταδρομικό Moskva, χτυπήθηκε στη διάρκεια της νύκτας από ρωσική επίθεση, διαπίστωσαν σήμερα δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στην περιοχή.

Ένα εργαστήριο του εργοστασίου και ένα γειτονικό κτίριο με γραφεία διοίκησης, που βρίσκονται στην τοποθεσία Βίσνεβε, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας, υπέστησαν σοβαρές ζημιές, διαπίστωσαν οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Επίσης έσπασαν οι υαλοπίνακες περίπου 50 οχημάτων που ήταν σταθμευμένα σε γειτονικό χώρο στάθμευσης.

Υπνεθυμίζεται πως η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το πυραυλοφόρο καταδρομικό "Moskva" βυθίστηκε κατά την διάρκεια της διαδικασίας ελλιμενισμού του στη Μαριούπολη, μετά από πυραυλικά πλήγματα που δέχθηκε το πρωί της Πέμπτης 14 Απριλίου από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Επτά νεκροί κατά την απομάκρυνση αμάχων κοντά στο Χάρκοβο - Ζημιές στο Μπέλγκοροντ

Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν χθες, Πέμπτη, από ρωσικά πυρά σε λεωφορεία απομάκρυνσης αμάχων στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική γενική εισαγγελία.

«Στις 14 Απριλίου, Ρώσοι στρατιωτικοί άνοιξαν πυρ σε λεωφορεία απομάκρυνσης με αμάχους στην περιοχή Μπορόβα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν», αναφέρει η ουκρανική εισαγγελία σε μήνυμά της στην εφαρμογή Telegram.

Έρευνα άρχισε για «παραβίαση των νόμων και των εθίμων του πολέμου, σε σχέση με φόνο εκ προμελέτης», προσθέτει.

Παράλληλα στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς κατά της πόλης Βασίλιβκα, στην οποία σπίτια, ένα χασάπικο και εγκατάσταση του σιδηροδρομικού σταθμού του Ταβρίισκ υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με μήνυμα της ουκρανικής περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης στην εφαρμογή Telegram.

Στη Ρωσία περισσότερα από 20 κτίρια και ένα σχολείο υπέστησαν χθες ζημιές από τον ουκρανικό βομβαρδισμό ρωσικού χωριού στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ, στη δυτική Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τις ρωσικές περιφερειακές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Η βύθιση του καταδρομικού Moskva αποτελεί «σκληρό πλήγμα» για τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας

Πέντε νεκροί στο Ντονμπάς, εκρήξεις νοτίως του Κιέβου - Η Μόσχα υπόσχεται περισσότερα πυραυλικά πλήγματα

CIA: Ο Πούτιν εγείρει πυρηνική «απειλή» επειδή σημειώνει ήττες στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider