Ουκρανία: Συμφωνία για άνοιγμα 9 ανθρωπιστικών διαδρόμων - Εκκενώνεται η Μαριούπολη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Συμφωνία για άνοιγμα 9 ανθρωπιστικών διαδρόμων - Εκκενώνεται η Μαριούπολη
Εννέα ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων συμφωνήθηκε να ανοίξουν σήμερα στην Ουκρανία, μεταξύ των οποίων και για την εκκένωση με ιδιωτικά οχήματα της πολιορκημένης από τις ρωσικές δυνάμεις Μαριούπολης.

Εννέα ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων συμφωνήθηκε να ανοίξουν σήμερα στην Ουκρανία, μεταξύ των οποίων και για την εκκένωση με ιδιωτικά οχήματα της πολιορκημένης από τις ρωσικές δυνάμεις Μαριούπολης, στο νότιο τμήμα της χώρας, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

Άλλοι διάδρομοι απομάκρυνσης θα ανοιχθούν από τις Μπερντιάνσκ, Τοκμάκ και Ενερχοντάρ και αυτοί από την ανατολική περιφέρεια Λουχάνσκ θα λειτουργήσουν αν οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής σταματήσουν τους βομβαρδισμούς τους, προσθέτει η Βερεστσούκ σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα ο Ουκρανός διαπραγματευτής στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία και σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχάιλο Ποντολιάκ δήλωσε σήμερα σε σχόλιό του που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα ότι η Ουκρανία θέλει όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες να ενεργήσουν ως εγγυητές για την ασφάλεια. Ωστόσο, όπως σημείωσε, η Ρωσία δεν θέλει να αυξηθεί ο αριθμός τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Σοβαρές υλικές ζημιές στη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας μετά από πυρκαγιά

Ουκρανία: 100 πτώματα βρέθηκαν στη Σούμι μετά την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων

Ουκρανία: «Ανέφικτη προς το παρόν» μια κατάπαυση του πυρός, τονίζει ο ΟΗΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider