Οι εισαγγελικές αρχές στην Σουηδία ξεκίνησαν προκαταρκτική έρευνα για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι εισαγγελικές αρχές στην Σουηδία ξεκίνησαν προκαταρκτική έρευνα για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία
«Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες για την κατάσταση στην Ουκρανία, έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι έχουν διαπραχθεί σοβαρά εγκλήματα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σουηδοί εισαγγελείς ξεκίνησαν προκαταρκτική έρευνα για πιθανά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία και προέτρεψαν τυχόν μάρτυρες να εμφανιστούν και να καταθέσουν, ανακοίνωσε η Σουηδική Εισαγγελική Αρχή σήμερα.

Η Αρχή ανέφερε ότι σκοπός της έρευνας είναι να εξασφαλιστούν το συντομότερο δυνατόν στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στα σουηδικά ή τα διεθνή δικαστήρια. Κάλεσε τα θύματα και όποιον υπήρξε μάρτυρας βιαιοπραγιών σε βάρος πολιτών στην Ουκρανία να επικοινωνήσουν με τις αρχές.

«Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες για την κατάσταση στην Ουκρανία, έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι έχουν διαπραχθεί σοβαρά εγκλήματα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Αρχή διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ύποπτοι.

Την Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για εγκλήματα πολέμου και ζήτησε τη διεξαγωγή δίκης, προσθέτοντας τη φωνή του στην παγκόσμια κατακραυγή για τους φόνους αμάχους στην ουκρανική πόλη Μπούτσα. Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί της Δύσης για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην περιοχή αυτήν είναι μια «τερατώδης παραχάραξη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Επίδομα αδείας: Πώς υπολογίζεται και πότε δίνεται - Τι αλλάζει με το νέο Εργασιακό

Προσλήψεις 100 ανέργων στον «αμαρτωλό» ΟΠΕΚΕΠΕ

Επιχείρηση γοητείας της Αθήνας από την Άνγκελα - Με ποια κριτήρια θα επιλέξουν κόμμα - Φαραντούρης εκτός γραμμής

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider