Λαβρόφ: Τα σχόλια Μπάιντεν δείχνουν ότι κάποιοι στη Δύση «έχουν προβλήματα με τη συνείδησή τους»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαβρόφ: Τα σχόλια Μπάιντεν δείχνουν ότι κάποιοι στη Δύση «έχουν προβλήματα με τη συνείδησή τους»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι τα σχόλια που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν δείχνουν ότι κάποιοι στη Δύση «έχουν προβλήματα με τη συνείδησή τους».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι τα σχόλια που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν δείχνουν ότι κάποιοι στη Δύση «έχουν προβλήματα με τη συνείδησή τους».

Ο Λαβρόφ προανήγγειλε επίσης μια συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη, προκειμένου η Μόσχα να αντικρούσει τις καταγγελίες αναφορικά με τις φρικαλεότητες στην Μπούτσα που αποδίδονται στα ρωσικά στρατεύματα.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας είπε πως τα γεγονότα στην Μπούτσα είναι «σκηνοθετημένα» και το διέδωσαν μέσω των social media οι Ουκρανοί και οι Δυτικοί, ενώ από την πλευρά του το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι αρνείται κατηγορηματικά οποιεσδήποτε κατηγορίες συνδέονται με τους φόνους αμάχων στην ουκρανική πόλη.

Νωρίτερα ο Μπάιντεν είχε κατηγορήσει τον Πούτιν για «εγκλήματα πολέμου» για τα οποία «θα πρέπει να λογοδοτήσει» ενώπιον της δικαιοσύνης. Οι δηλώσεις Μπάιντεν ήρθαν στον απόηχο της διεθνούς κατακραυγής για τις δολοφονίες αμάχων στην Μπούτσα, καθώς περισσότερες σκληρές εικόνες από την ουκρανική πόλη βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

«Αυτός ο τύπος είναι βάναυσος και αυτό που συμβαίνει στην Μπούτσα είναι εξωφρενικό και το έχουν δει όλοι», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους. «Νομίζω ότι είναι έγκλημα πολέμου… Θα πρέπει να λογοδοτήσει».

Ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι σχεδιάζει να επιδιώξει πρόσθετες κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία για τα πεπραγμένα της κατά τη διάρκεια του πολέμου, που ξεκίνησε με την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Ο Πούτιν πρέπει να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου - Νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Η Ρωσία επανεκκινεί τις πτήσεις με 52 «φιλικές» χώρες - Αυστηροποίηση για τη χορήγηση βίζας

«Σκηνοθετημένο το σκηνικό στην Μπούτσα» - Το Κρεμλίνο αρνείται τις κατηγορίες δηλώνουν Λαβρόφ και Πεσκόφ

gazzetta
gazzetta reader insider insider