Ρωσικό δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Ναβάλνι - Eίναι αντιμέτωπος με επιπλέον 13 χρόνια φυλάκισης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσικό δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Ναβάλνι - Eίναι αντιμέτωπος με επιπλέον 13 χρόνια φυλάκισης
Ο Ναβάλνι εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών και κρατείται στη φυλακή Ποκρόφ.

Τελευταία ενημέρωση 16:45

Ρωσικό δικαστήριο έκρινε τον φυλακισμένο επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι ένοχο για ευρείας κλίμακας απάτη και για προσβολή δικαστηρίου, με τη δικαστή, Μαργκαρίτα Κοτόβα, να κρίνει πως ο Ναβάλνι απέσπασε περιουσιακά στοιχεία αγνώστων μέσω «εξαπάτησης και κατάχρησης εμπιστοσύνης».

Ο Ναβάλνι εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών και κρατείται στη φυλακή Ποκρόφ, περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, για παραβιάσεις των περιοριστικών όρων που σχετίζονται με τις κατηγορίες, οι οποίες όπως υποστηρίζει είναι κατασκευασμένες για να εμποδίσουν τις πολιτικές του φιλοδοξίες.

Στην τελευταία αυτή υπόθεση εις βάρος του, την οποία επίσης κατήγγειλε ως πολιτικά υποκινούμενη, ο Ναβάλνι είναι αντιμέτωπος με επιπλέον 13 χρόνια φυλάκισης, όπως έχουν εισηγηθεί στο δικαστήριο Ρώσοι εισαγγελείς ζητώντας την μεταφορά του σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Οι κατηγορίες αφορούν υπεξαίρεση κεφαλαίων για το ίδρυμά του κατά της διαφθοράς, το οποίο έχει απαγορευτεί στη Ρωσία, και για προσβολή ενός δικαστή σε προηγούμενη δίκη.

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε επίσης τους δύο δικηγόρους του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, ενώ λίγες ώρες αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως δήλωσε ο ένας εκ των δικηγόρων του, ο Βαντίμ Κόμπζεφ, με ανάρτησή του στο Twitter.

O Ναβάλνι φυλακίστηκε τον περασμένο χρόνο όταν επέστρεψε στη Ρωσία αφού νοσηλεύτηκε στη Γερμανία έπειτα από τη δηλητηρίασή του με νευροτοξικό παράγοντα σοβιετικής κατασκευής στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σιβηρία, το 2020. Ο ίδιος κατηγορεί τον Πούτιν για την επίθεση.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Κρεμλίνο ισχυρίζεται ότι δεν έχει δει κάποιες αποδείξεις ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε και αρνήθηκε ότι η Ρωσία εμπλέκεται σε τυχόν δηλητηρίασή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εισαγγελείς ζήτησαν την επιβολή επιπλέον 13 ετών κάθειρξης για τον Αλεξέι Ναβάλνι

Ο Αλεξέι Ναβάλνι καλεί τους Ρώσους να συνεχίσουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις κατά της εισβολής

gazzetta
gazzetta reader insider insider