Πεσκόφ για «ειρηνευτικό σχέδιο 15 σημείων»: Είναι πολύ νωρίς να αποκαλύψουμε οποιοδήποτε στοιχείο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πεσκόφ για «ειρηνευτικό σχέδιο 15 σημείων»: Είναι πολύ νωρίς να αποκαλύψουμε οποιοδήποτε στοιχείο
Το σχόλιο του Πεσκόφ ήρθε μετά το δημοσίευμα των Financial Times, στο οποίο αποκαλύπτεται ειρηνευτικό σχέδιο 15 σημείων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Είναι πολύ νωρίς να αποκαλύψουμε οποιοδήποτε σημείο πιθανής συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Το σχόλιο του Πεσκόφ ήρθε μετά το δημοσίευμα των Financial Times, στο οποίο αποκαλύπτεται ειρηνευτικό σχέδιο 15 σημείων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, Ουκρανία και Ρωσία έχουν πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο πάνω σε ένα δοκιμαστικό ειρηνευτικό σχέδιο 15 σημείων, στο οποίο περιλαμβάνεται κατάπαυση πυρός και απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, αν το Κίεβο ανακηρύξει την ουδετερότητά του και αποδεχθεί περιορισμούς στις ένοπλες δυνάμεις του.

Όπως αναφέρεται, η συμφωνία, την οποία οι δύο πλευρές συζήτησαν για πρώτη φορά τη Δευτέρα, περιλαμβάνει την ανάκληση, εκ μέρους της Ουκρανίας, των φιλοδοξιών της για είσοδο στο ΝΑΤΟ και τη δέσμευσή της να μην έχει στα εδάφη της ξένες στρατιωτικές βάσεις ή οπλισμό, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα «προστασία» από συμμάχους, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Τουρκία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πεσκόφ: Δεν αποκλείεται συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι

FT: Προσχέδιο συμφωνίας Ουκρανίας και Ρωσίας για αποκλιμάκωση στην κρίση

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πρώτη επίσημη επαφή μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Κρεμλίνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider