Ουκρανία: Σε εξέλιξη απομάκρυνση αμάχων από δέκα «ανθρωπιστικούς διαδρόμους»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Σε εξέλιξη απομάκρυνση αμάχων από δέκα «ανθρωπιστικούς διαδρόμους»
Δέκα ανθρωπιστικοί διάδρομοι έχει προγραμματιστεί να ανοίξουν σήμερα για την απομάκρυνση αμάχων που έχουν παγιδευτεί σε εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας.

Δέκα ανθρωπιστικοί διάδρομοι έχει προγραμματιστεί να ανοίξουν σήμερα για την απομάκρυνση αμάχων που έχουν παγιδευτεί σε εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας, στις οποίες περιλαμβάνονται πόλεις κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα και στην ανατολική περιοχή του Λουχάνσκ, ανακοίνωσε η ουκρανική κυβέρνηση.

Επίσης θα γίνει άλλη μια απόπειρα για να μεταβεί αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει τρόφιμα και φάρμακα στην πολιορκημένη Μαριούπολη, σημείωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

«Θα προσπαθήσουμε για άλλη μια φορά να άρουμε τον αποκλεισμό της μετακίνησης του ανθρωπιστικού κομβόι που μεταφέρει τρόφιμα και φάρμακα σε αυτήν (την πόλη-λιμάνι Μαριούπολη) από το Μπερντιάνσκ (στη νότια Ουκρανία)», σημείωσε σε βιντεοσκοπημένες δηλώσεις της.

Τις τελευταίες μέρες έχουν αποτύχει διάφορες προσπάθειες.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης, έξι ανθρωπιστικοί διάδρομοι έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν στην περιοχή γύρω από το Κίεβο και άλλοι τρεις στην περιοχή Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Ukrenergo: Γραμμή υψηλής τάσης επλήγη στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ

Γραμμή υψηλής τάσης στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ επλήγη από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις αμέσως μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία του ηλεκτρικού δικτύου Ukrenergo.

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε αν έχει απολεσθεί η ηλεκτροδότηση προς τον πυρηνικό σταθμό στο σύνολό της, αλλά ζήτησε πρόσβαση στην περιοχή για την αποκατάσταση της γραμμής υψηλής τάσης .

Η Ukrenergo δεν έδωσε στοιχεία για την ζημία ή για την ευθύνη των ρωσικών δυνάμεων και το Reuters δεν κατόρθωσε να βρει ανεξάρτητη επιβεβαίωση της έκτασης της ζημίας ή της αιτίας της.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ στις 24 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider