Μπάιντεν: Σε ισχύ από σήμερα οι νέες κυρώσεις κατά της Nord Stream 2 AG

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάιντεν: Σε ισχύ από σήμερα οι νέες κυρώσεις κατά της Nord Stream 2 AG
Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως υπό την οδηγία του, η αμερικανική κυβέρνηση θα θέσει σε ισχύ κυρώσεις κατά της Nord Stream 2 AG και των εταιρικών της στελεχών.

Νέες κυρώσεις κατά της εταιρείας πίσω από τον αγωγό Nord Stream 2, ο οποίος κατασκευάστηκε για να μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το CNBC, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως υπό την οδηγία του, η αμερικανική κυβέρνηση θα θέσει σε ισχύ κυρώσεις κατά της Nord Stream 2 AG και των εταιρικών της στελεχών.

«Μέσα από τις ενέργειες του, ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε στον κόσμο ένα σημαντικό κίνητρο για να απομακρυνθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο» και να στραφεί προς άλλες μορφές ενέργειας, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν.

Να θυμίσουμε πως η Γερμανία έχει ανακοινώσει την «παύση» του προγράμματος, καθώς η Ρωσία προχωρά την επιθετική της πολιτική κατά της Ουκρανίας

Οι κυρώσεις

Στο διάγγελμα του, την Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ο Πούτιν επιτέθηκε ευθέως στο «δικαίωμα της Ουκρανίας να υπάρχει» αλλά πρόσθεσε ότι «υπάρχει ακόμη χρόνος» για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο και ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους παραμένουν «ανοιχτές στη διπλωματία».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως οι κυρώσεις που θα επιβληθούν στη Ρωσία θα έχουν ως στόχο την ρωσική οικονομία και δεν θα επηρεάσουν την παγκόσμια ενεργειακή επάρκεια, ενώ υπογράμμισε πως ο αγωγός Nord Stream 2 δεν πρόκειται να προχωρήσει.

Την ίδια στιγμή, ανέφερε πως μεταξύ των εταιρειών που θα αντιμετωπίσουν τις αμερικανικές κυρώσεις είναι δύο ρωσικά πιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένης και της Veb Bank και μίας στρατιωτικής τράπεζας, ενώ έθεσε στο στόχαστρο και την πώληση κρατικού χρέους στο εξωτερικό, σημειώνοντας πως «με αυτόν τον τρόπο εμποδίζουμε την πρόσβαση της Ρωσίας σε χρηματοδότηση από τη Δύση». «Η Ρωσία -στο εξής- δεν θα μπορεί πλέον να αντλεί χρήματα από τη Δύση και δεν θα μπορεί να κάνει συναλλαγές σε νέο χρέος στις αγορές μας ή τις ευρωπαϊκές αγορές», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως οι αμερικανικές κυρώσεις είναι σε συντονισμό με αυτές της ΕΕ, της Βρετανίας και των υπόλοιπων κρατών - μελών του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Εντός 48 ωρών η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία - Σε θέση «μάχης» σχεδόν το 100% των στρατευμάτων

ΗΠΑ: Κίνδυνος για 5 εκατ. εκτοπισμένους στην Ουκρανία σε περίπτωση ρωσικής εισβολής

Reuters - Ουκρανία: Δύο κονβόι με στρατιωτικό εξοπλισμό καθ’ οδόν προς το Ντονέτσκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider