Ρωσία-ΗΠΑ: Παραλίγο «θερμό» επεισόδιο μεταξύ μαχητικών στην Μεσόγειο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία-ΗΠΑ: Παραλίγο «θερμό» επεισόδιο μεταξύ μαχητικών στην Μεσόγειο
Ένα ρωσικό αεροσκάφος πλησίασε σε μικρή απόσταση τρία αμερικανικά μαχητικά στη Μεσόγειο, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο

Ένα ρωσικό αεροσκάφος πλησίασε σε μικρή απόσταση τρία αμερικανικά μαχητικά στη Μεσόγειο, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, λόγω της συσσώρευσης ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία.

Μολονότι δεν είναι σπάνια τέτοια συμβάντα μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, το συγκεκριμένο έγινε σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο, ενώ έχουν εκφραστεί ήδη ανησυχίες ότι θα μπορούσε να συμβεί κάποιο ατύχημα λόγω κακών υπολογισμών.

Σε τρία ξεχωριστά επεισόδια, το ρωσικό μαχητικό πλησίασε τα τρία αεροσκάφη ναυτικής περιπολίας P-8A ενώ πετούσαν σε διεθνή εναέριο χώρο, στη Μεσόγειο. «Μολονότι κανείς δεν τραυματίστηκε, τέτοιες αλληλεπιδράσεις μπορεί να οδηγήσουν σε λανθασμένους υπολογισμούς και λάθη με επικίνδυνα επακόλουθα» σχολίασε ο πλοίαρχος Μάικ Κάφκα, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, είπε ότι σε μία περίπτωση το ρωσικό αεροσκάφος πλησίασε σε απόσταση μερικών ποδών τα αμερικανικά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζελένσκι: Δεν φοβόμαστε κανέναν - Θα αμυνθούμε σε ρωσική εισβολή

Πολωνία: Εκατοντάδες Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές έφτασαν στο αεροδρόμιο του Ρεζόφ

Ουκρανική Κρίση: Διπλασιάζεται η βρετανική στρατιωτική δύναμη στην Εσθονία

gazzetta
gazzetta reader insider insider