Κορονοϊός: Νέα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων σε Ρωσία και Ρουμανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Νέα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων σε Ρωσία και Ρουμανία
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων της Covid-19 μέσα σε 24 ώρες καθώς η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού εξαπλώνεται στη χώρα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων της Covid-19 μέσα σε 24 ώρες καθώς η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού εξαπλώνεται στη χώρα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε 125.836 μέσα σε 24 ώρες, καταγράφοντας αύξηση από τα 124.070 που ήταν μία ημέρα νωρίτερα. Η κυβερνητική δύναμη κρούσης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ανακοίνωσε επίσης 663 θανάτους μέσα στις τελευταίες 24 ώρες.

Την ίδια στιγμή, στη Ρουμανία, ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊου κατέγραψε νέο ρεκόρ με 40.018 μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες, έδειξαν σήμερα τα κυβερνητικά δεδομένα, ενώ και οι νοσηλείες αυξάνονται καθώς η χώρα υπολείπεται στους εμβολιασμούς.

Η Ρουμανία είναι η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη με το λιγότερο εμβολιασμένο πληθυσμό, μετά τη Βουλγαρία. Πλήρως εμβολιασμένο είναι μόλις το 41% του πληθυσμού, κάτι που αντανακλά τη δυσπιστία στους κρατικούς θεσμούς και την κακή εμβολιαστική εκπαίδευση.

Χθες, Δευτέρα, υπήρχαν 903 ασθενείς με Covid-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας σ' όλη τη χώρα, το 84% των οποίων δεν είναι εμβολιασμένο, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Ενώ ο αριθμός των νοσηλειών αυξάνεται, εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ κάτω από τα επίπεδα που είχαν καταγραφεί κατά την κορύφωση του προηγούμενου κύματος της πανδημίας τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, όταν τα νοσοκομεία είχαν κορεστεί και η Ρουμανία ήταν πρώτη στον παγκόσμιο κατάλογο με τους θανάτους από το νέο κορονοϊό ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Ενενήντα πέντε άνθρωποι πέθαναν από τον ιό μέσα στις τελευταίες 24 ώρες. Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 60.122 ανθρώπους σ' αυτή τη χώρα των 20 εκατ. κατοίκων.

Από σήμερα η Ρουμανία κατήργησε την απαίτηση από τους ταξιδιώτες να μπαίνουν σε καραντίνα εφόσον είναι εμβολιασμένοι, έχουν απόδειξη ότι ανέρρωσαν από την Covid-19 ή μπορούν να παράσχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, ανεξάρτητα από το πού έρχονται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider