Εκκένωση κατάληψης ΑΠΘ: Στον εισαγγελέα οι 15 συλληφθέντες - Ποινική δίωξη για τρία πλημμελήματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκκένωση κατάληψης ΑΠΘ: Στον εισαγγελέα οι 15 συλληφθέντες - Ποινική δίωξη για τρία πλημμελήματα
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και κοινής ειρήνης, της απείθειας, όπως επίσης παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ραδιοσυχνοτήτων.

Τελευταία ενημέρωση: 12:58 μμ

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγήθηκαν το πρωί της Πέμπτης οι 15 συλληφθέντες από τη χθεσινή εκκένωση του εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ, το οποίο είχε καταληφθεί λίγα 24ωρα μετά την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό».

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι οκτώ άνδρες και επτά γυναίκες, ηλικίας 20 έως 39 ετών, ενώ μεταξύ αυτών είναι και φοιτητές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και κοινής ειρήνης, της απείθειας, όπως επίσης παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ραδιοσυχνοτήτων. Η μεν πρώτη συνδέεται με τα ξύλινα κοντάρια και η άλλη με τις ασύρματες συσκευές που βρέθηκαν στο σημείο της κατάληψης.

Ποινική δίωξη για τρία πλημμελήματα

Ποινική δίωξη για τρία αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των έξι συλληφθέντων.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας που προορίζεται για κοινό όφελος από κοινού, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απείθειας, καθώς, σύμφωνα με το διαβιβαστικό που εστάλη στον εισαγγελέα, οι συλληφθέντες αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν.

Οι έξι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Πρύτανης ΑΠΘ: Δεν υπάρχει άσυλο ανομίας στα πανεπιστήμια

«Δεν υπάρχει άσυλο ανομίας», δήλωσε ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, για την αστυνομική επιχείρηση τερματισμού κατάληψης εργαστηριακού χώρου, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης.

«Τα εργαστήρια του ΑΠΘ έχουν εξοπλιστεί με χρήματα των φορολογουμένων, ώστε τα ερευνητικά αποτελέσματα που παράγονται σε αυτά να διατίθενται προς όφελος της κοινωνίας και όχι για να στεγάζουν άτομα που επιθυμούν να επιβάλλουν ένα καθεστώς ομηρίας της βίας και αυθαιρεσίας μέσα στο πανεπιστήμιο», επισήμανε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ για τον τερματισμό νέας κατάληψης - 15 συλλήψεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider