Η Ισπανία εξετάζει τη μείωση της τιμής των rapid tests

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ισπανία εξετάζει τη μείωση της τιμής των rapid tests
«Έχουμε τις συνθήκες για να ξεκινήσουμε σταδιακά και με προφυλάξεις τον διάλογο σε τεχνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να ξεκινήσουμε την αξιολόγηση της εξέλιξης αυτής της νόσου με διαφορετικές από τις σημερινές παραμέτρους», είπε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ εκτίμησε σήμερα ότι πιθανόν να έφτασε η ώρα να ξεκινήσει να γίνεται με διαφορετικό τρόπο η παρακολούθηση της πανδημίας καθώς έχει μειωθεί η θνησιμότητα από την COVID-19 επιβεβαιώνοντας έτσι ένα δημοσίευμα της εφημερίδας El Pais σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση εξετάζει εναλλακτικές μεθόδους παρακολούθησης.

«Έχουμε τις συνθήκες για να ξεκινήσουμε σταδιακά και με προφυλάξεις τον διάλογο σε τεχνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να ξεκινήσουμε την αξιολόγηση της εξέλιξης αυτής της νόσου με διαφορετικές από τις σημερινές παραμέτρους», είπε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SER.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας El Pais, η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει να αλλάξει τον τρόπο παρακολούθησης της εξέλιξης της πανδημίας χρησιμοποιώντας μια μέθοδο παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση της γρίπης, δηλαδή χωρίς την καταγραφή κάθε κρούσματος και χωρίς την εξέταση όλων όσοι εμφανίζουν συμπτώματα.

Στην ίδια συνέντευξή του ο Σάντσεθ είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους για τη μείωση της λιανικής τιμής των τεστ αντιγόνου (Rapid Covid-19 Test) έπειτα από τις ελλείψεις που παρατηρήθηκαν σε πολλά φαρμακεία της χώρας τον περασμένο μήνα.

«Ο διάλογος που είχαμε πριν και στη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης περιόδου ήταν για την προμήθεια των τεστ, εκεί υπήρχε κώλυμα. Τώρα θα συζητήσουμε για τον έλεγχο των τιμών», είπε.

Η υψηλή τιμή των τεστ αντιγόνου στην Ισπανία στη διάρκεια της αύξησης των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον και οι ελλείψεις των τεστ στα φαρμακεία έχουν προκαλέσει διαμαρτυρίες από πολιτικούς της αντιπολίτευσης και από ενώσεις καταναλωτών, πολλοί εκ των οποίων ζητούν τη διάθεσή τους από τα σούπερ μάρκετ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider