Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού παγκοσμίως σε ένα 24ωρο, καθώς «καλπάζει» η μετάλλαξη Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού παγκοσμίως σε ένα 24ωρο, καθώς «καλπάζει» η μετάλλαξη Όμικρον
Τα εβδομαδιαία κρούσματα έχουν αυξηθεί 49% από τα τέλη του Νοεμβρίου όταν και πρωτοκαταγράφηκε η μετάλλαξη Όμικρον σε χώρες της νότιας Αφρικής.

Ο υψηλότερος αριθμός ημερησίων κρουσμάτων κορονοϊού κατεγράφη τη Δευτέρα, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον αυξάνει την παρουσία της σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, 2 χρόνια μετά από το ξεκίνημα της κρίσης του Covid-19.

Σύμφωνα με το Bloomberg, για τη Δευτέρα βεβαιώθηκαν πάνω από 1,44 εκατ. νέων μολύνσεων κορονοϊού σε όλο τον κόσμο, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο μέσος όρος των εβδομαδιαίων κρουσμάτων, για την περίοδο των 7 ημερών που ολοκληρώθηκε χθες, έφτασε τις 841.000 μολύνσεις, αυξημένος κατά 49% από τα τέλη του Νοεμβρίου όταν και πρωτοκαταγράφηκε η μετάλλαξη Όμικρον σε χώρες της νότιας Αφρικής.

Επιστημονικές έρευνες δείχνουν πως παρ' ότι η Όμικρον μεταδίδεται έως και 70 φορές πιο γρήγορα από προηγούμενες παραλλαγές του κορονοϊού, δεν προκαλεί τόσο βαριά νόσηση σε αυτούς που την έχουν.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg, το αισιόδοξο στοιχείων είναι δεν έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση στον αριθμό των θανάτων, με τον μέσο εβδομαδιαίο όρο νεκρών από την πανδημία να κυμαίνεται κοντά στις 7.000 από τα μέσα Οκτωβρίου έως και σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Apple κλείνει τα 12 καταστήματά της στη Νέα Υόρκη εξαιτίας της εξάπλωσης της Όμικρον

gazzetta
gazzetta reader insider insider