Οχήματα σε ακινησία: Διευκρινίσεις για τα ειδοποιητήρια τελών κυκλοφορίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οχήματα σε ακινησία: Διευκρινίσεις για τα ειδοποιητήρια τελών κυκλοφορίας
Το ειδοποιητήριο αναρτάται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί, μόνο στην περίπτωση που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης να προχωρήσει στην άρση της ακινησίας.

Με αφορμή ερωτήματα που έχουν διατυπωθεί προς την ΑΑΔΕ, αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας που αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ έχει δηλωθεί ακινησία του οχήματος, πηγές προσκείμενες στην ΑΑΔΕ δήλωσαν ότι «εάν έχει δηλωθεί το όχημά εμπρόθεσμα σε ακινησία, ο ιδιοκτήτης να αγνοήσει το ειδοποιητήριο τελών κυκλοφορίας.

Το ειδοποιητήριο αναρτάται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί, μόνο στην περίπτωση που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης να προχωρήσει στην άρση της ακινησίας».

Να θυμίσουμε πως πλέον είναι διαθέσιμες και για τις 13 Περιφέρειες της χώρας οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την ανανέωση της άδειας οδήγησης και τη χορήγηση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου (gov.gr).

Πρόκειται για δυο νέες υπηρεσίες που υλοποίησαν τα Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και οι οποίες διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τη διαφάνεια των σχετικών διαδικασιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τέλος χρόνου για 10+2 φορολογικές υποχρεώσεις και τα σενάρια για τέλη κυκλοφορίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider