Λαβρόφ: Η ένταξη της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ είναι αδύνατη

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Λαβρόφ: Η ένταξη της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ είναι αδύνατη
Η ένταξη της Ρωσίας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι αδύνατη επειδή η Δύση δεν θέλει να έχει συγκρίσιμους αντίπαλους με ανάλογη επιρροή στον διεθνή στίβο.

Η ένταξη της Ρωσίας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι αδύνατη επειδή η Δύση δεν θέλει να έχει συγκρίσιμους αντίπαλους με ανάλογη επιρροή στον διεθνή στίβο, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε αποκλειστική του συνέντευξη στον δημοσιογράφο Βλαντίμιρ Σαλαβιόφ και στο κανάλι του στο YouTube.

Απαντώντας στο ερώτημα αν είναι πιθανό το ενδεχόμενο ένταξης της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ υπό ορισμένους όρους, ιδιαίτερα με ίσους και εταιρικούς όρους, ο Λαβρόφ απάντησε ότι δεν βλέπει μια τέτοια δυνατότητα.

«Δεν βλέπω μια τέτοια κατάσταση, επειδή ολόκληρη η διαδικασία περιστρέφεται όχι γύρω από το ΝΑΤΟ ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, περιστρέφεται γύρω από το ότι η Δύση δεν θέλει να έχει τους οποιουσδήποτε συγκρίσιμους αντιπάλους με ανάλογη επιρροή στον διεθνή στίβο», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Αυτή η στάση των δυτικών χωρών, σύμφωνα με τον υπουργό, εξηγεί αυτή την «υστερία απέναντι στην άνοδο της Κίνας», η οποία έχει αποδεχθεί τους κανόνες του παιχνιδιού που η Δύση «εισήγαγε στην παγκόσμια οικονομία» και με τους δυτικούς κανόνες «ξεπέρασε τη Δύση στο δικό της γήπεδο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιοι μοιράστηκαν τις επιδοτήσεις - Δείτε online τα ονόματα και τα ποσά των δικαιούχων 

Ταμείο Ανάκαμψης: Πώς ανακατεύεται η τράπουλα στα έργα και ορόσημα - Στο τραπέζι οι εναλλακτικές

Υπεράκτια αιολικά: Αγνοείται το Εθνικό Πρόγραμμα – Τρία κέρδη αν η Ελλάδα μπει στον επενδυτικό «χάρτη»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider