Η «επιστροφή» της βιντεοκασέτας - Ταινίες της Disney «πιάνουν» δεκάδες χιλιάδες δολάρια στο eBay

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η «επιστροφή» της βιντεοκασέτας - Ταινίες της Disney «πιάνουν» δεκάδες χιλιάδες δολάρια στο eBay
Κλασικές ταινίες της Disney όπως η «Μικρή Γοργόνα» και «Η πεντάμορφη και το τέρας» έχουν φτάσει να πωλούνται έναντι 17.500 δολαρίων ή και ακριβότερα.

Στην εποχή που κάποιος μπορεί να δει ταινίες από οπιαδήποτε συσκευή, ακόμα και απο το κινητό του, μια «παλιά συνήθεια», αυτή της βιντεοκασέτας φαίνεται να κερδίζει έδαφος, τουλάχιστον σε συλλεκτικό επίπεδο.

Για την ακρίβεια, το τελευταίο διάστημα, «βλέπουμε» βιντεοκασέτες με κλασικές ταινίες της Disney όπως η «Μικρή Γοργόνα» και «Η πεντάμορφη και το τέρας» να πωλούνται έναντι 17.500 δολαρίων ή και ακριβότερα, σύμφωνα με το VICE Asia.

Σε όλο τον κόσμο, οι σπάνιες συλλεκτικές πλέον εκδόσεις που «κυκλοφορούν» στο διαδίκτυο κοστίζουν όσο ένα αυτοκίνητο... ή ένα σπίτι, ειδικά οι συλλογές Black Diamond, οι οποίες κυκλοφόρησαν μεταξύ του 1984 και του 1993.

Βέβαια, η τιμή που «ζητάει» ο πωλητής δεν ανταποκρίνεται πάντα στην αξία του προϊόντος, ειδικά στο eBay, το οποίο επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να «πλειοδοτήσουν» για ένα αντικείμενο σε οποιαδήποτε τιμή, ακόμα και αν δεν έχουν σκοπό να το αγοράσουν. Δεν αποκλείεται κάποιος να το κάνει για «πλάκα» ή επειδή θέλει να ανεβάσει την τιμή, ενώ ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο μέχρι και για «ξέπλυμα χρήματος» μέσω τέτοιων «αγοραπωλήσεων».

Μία από τις λίγες γνωστές εξαιρέσεις φαίνεται να είναι η ταινία «The Little Mermaid» στο Black Diamond box, το εξώφυλλο του οποίου κρίθηκε «ακατάλληλο» και απαγορεύτηκε. Η τιμή της συγκεκριμένης έκδοσης σήμερα είναι στα 0.594 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σπάνιες τσάντες Miu Miu, Chanel και Prada έρχονται για πρώτη φορά στο Ebay

gazzetta
gazzetta reader insider insider