Ρωσία: Ενδιαφέρεται να αποκτήσει τουρκικά drones;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Ενδιαφέρεται να αποκτήσει τουρκικά drones;
Αν η Μόσχα τα θέλει μπορεί να τα αγοράσει, αναφέρει ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

H Ρωσία ενδεχομένως να γίνει ο επόμενος πελάτης των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αναφέρει η Ahval.

Η Μόσχα έχει δει επί του πεδίου τις ικανότητες τους, καθώς στη Συρία τα τουρκικά drones κατέστρεψαν αρκετά ρωσικά συστήματα αεράμυνας.

Βέβαια η Μόσχα που έχει αρνηθεί τους σχετικούς ισχυρισμούς, δείχνει θετική στην προοπτική αγοράς των τουρκικών drones.

Αλλά και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει δηλώσει ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να προβεί στην πώληση, εάν η Μόσχα το ζητούσε.

“Η Τουρκία πουλάει τα drones της σε αυτούς που τα χρειάζονται”, είχε αναφέρει ο Τούρκος ΥΠΕΞ, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Haber Turk.

Η Ουκρανία από την πλευρά της έχει ήδη αποκτήσει τα γνωστά τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2, ενώ σκοπεύει να τα εξοπλίσει με τα τουρκικής κατασκευής κατευθυνόμενα πυρομαχικά MAM-L. Παράλληλα, το Κίεβο ενδιαφέρεται να γίνει συμπαραγωγός του Bayraktar TB2.

Παρά το γεγονός ότι η Ουκρανία διαθέτει τα τουρκικά drone και μάλιστα σε μια επιβεβαιωμένη περίπτωση τα χρησιμοποίησε κατά των Ρώσων αυτονομιστών στο Ντομπάς, ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι αυτό δεν αποτελεί λόγο να μην πουληθούν και στη Ρωσία.

“Η συμφωνία με την Ουκρανία δεν στοχεύει τη Ρωσία”, ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ. “Αν η Ρωσία έχει ανάγκη να αγοράσει τα προϊόντα μας, τότε μπορεί να τα αποκτήσει, όπως εμείς αγοράσαμε από τη Ρωσία το πυραυλικό σύστημα S-400”, πρόσθεσε.

Επιμέλεια Τέρρυ Μαυρίδης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider