Ειδήσεις | Ελλάδα
23-12-2021 | 12:36

ΠΙΣ: Δικαίωση του ιατρικού κόσμου η τροπολογία που προστατεύει αβάσιμες μηνύσεις

Newsroom
Μοιράσου το
ΠΙΣ: Δικαίωση του ιατρικού κόσμου η τροπολογία που προστατεύει αβάσιμες μηνύσεις
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την ικανοποίηση του για την ψήφιση της ειδικής τροπολογίας του υπουργείου Υγείας, η οποία περιορίζει την ευθύνη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κατά την περίθαλψη νοσηλευομένων ασθενών που πάσχουν από κορονοϊό covid-19, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προκειμένου να αποφεύγονται αβάσιμες μηνύσεις, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Η ανακοίνωση του ΠΙΣ

Δικαίωση του ιατρικού κόσμου όλης της χώρας, αποτελεί η ψήφιση από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ειδικής τροπολογίας βάση της οποίας περιορίζεται η ευθύνη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κατά την περίθαλψη νοσηλευομένων ασθενών που πάσχουν από κορονοϊό covid 19, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προκειμένου να αποφεύγονται αβάσιμες μηνύσεις.

Πρόκειται για μία ρύθμιση που προστατεύει τους ιατρούς αλλά και γενικότερα τους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή έναντι του κορονοϊού.

Παράλληλα η τροπολογία που προστατεύει πλέον το ιατρικό προσωπικό της χώρας, αποτελεί και δικαίωση για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ο οποίος σχεδόν από την αρχή της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020, είχε ξεκινήσει συντονισμένες ενέργειες με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του προς τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης αλλά και προς τον υπουργό Επικρατείας.

Ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης είχε μάλιστα δεσμευτεί κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Προέδρων όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας τον Νοέμβριο του 2021, ότι θα εξετάσει το ζήτημα, κάτι το οποίο υλοποιείται σήμερα.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει ότι η προστασία των ιατρών όλης της χώρας που συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας στο ΕΣΥ με το
ακαταδίωκτο, δεν αποτελεί προνόμιο του κλάδου, αλλά υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι σε επαγγελματίες που δίνουν καθημερινή μάχη από την πρώτη στιγμή προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πλεύρης: Τροπολογία για αστική και ποινική προστασία γιατρών από κακόβουλες μηνύσεις για ασθενείς με Covid-19