Ιταλία: Πληθαίνουν οι εισηγήσεις για πρόσθετα μέτρα εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Πληθαίνουν οι εισηγήσεις για πρόσθετα μέτρα εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον
Όλο και περισσότεροι Ιταλοί επιστήμονες αναφέρονται στην ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού.

Όλο και περισσότεροι Ιταλοί επιστήμονες αναφέρονται στην ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού.

Σε δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπο, ο μικροβιολόγος Αντρέα Κρισάντι υποστήριξε ότι θα πρέπει να αποφασιστεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας Ffp2 σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (τα οποία είναι συχνά γεμάτα), στα θέατρα και στους κινηματογράφους. «Η μάσκα αυτή εμποδίζει την μετάδοση του ιού στο 98% των περιπτώσεων», εξήγησε.

Παράλληλα, από το Μιλάνο, ο Μάσιμο Γκάλι -- επί σειρά ετών υπεύθυνος μολυσματικών ασθενειών του Νοσοκομείου Σάκο -- προτείνει την παράταση των σχολικών διακοπών και για κάποιες ημέρες μετά το τέλος των γιορτών. Θεωρεί ότι με την κίνηση αυτή θα μπορούσαν να περιοριστούν οι μετακινήσεις των πολιτών και, κατά συνέπεια, η μετάδοση του ιού.

Την ίδια ώρα, τρεις γνωστοί Ιταλοί γιατροί (οι Φαμπρίτσιο Πρελιάσκο, Ματέο Μπασέτι και Αντρέα Κρισάντι), οι οποίοι ρίχτηκαν από την πρώτη στιγμή στην μάχη κατά του κορονοϊού, θέλησαν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες με πρωτότυπο τρόπο: αποφάσισαν να εκμεταλλευθούν το κλίμα των εορτών για να παρακινήσουν όσους κατοίκους της χώρας δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί. Σε ραδιοφωνική εκπομπή της Rai, τραγούδησαν παραλλαγή του γνωστού «Τζίνγκλ Μπελς», με κύριους στίχους «Ναι, ναι, ναι, ναι στο εμβόλιο, η Covid-19 θα χάσει την μάχη, αν μας βοηθήσεις και εσύ».

Η κίνησή τους αυτή σημείωσε επιτυχία, με ρεκόρ «επαφών» στο διαδίκτυο, αλλά δεν έλειψε και μια μειοψηφία επικριτών, η οποία θεωρεί ότι πρόκειται για πρωτοβουλία σε υπερβολικά «ανάλαφρο» τόνο.

Σήμερα καταγράφηκαν στην Ιταλία 30.798 κρούσματα κορονοϊού και 153 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, έγιναν 851.865 διαγνωστικά τεστ, το 3,6% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 1.012 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 8.381 οι ασθενείς. Από την αρχή της εμβολιαστικής εκστρατείας στη χώρα έχουν εμβολιαστεί, παράλληλα, 92.000 παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider