Ειδήσεις | Διεθνή
21-12-2021 | 14:41

CDC: Οι αρχικές δόσεις εμβολιασμών «μπορεί να μην είναι αρκετές» έναντι της Όμικρον

Newsroom
Μοιράσου το
CDC: Οι αρχικές δόσεις εμβολιασμών «μπορεί να μην είναι αρκετές» έναντι της Όμικρον
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Πάνω από 50 μεταλλάξεις φέρει το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον, και εξαιτίας αυτών ο εμβολιασμός με δύο δόσεις μπορεί να μην είναι αρκετός ενόψει και των εορτών, όπως ανέφερε η διευθύντρια του CDC, Δρ Rochelle Walensky.

Η Walensky είπε στο CNBC τη Δευτέρα ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων «εξετάζουν» τον ορισμό του πλήρως εμβολιασμένου ατόμου. Αυτήν τη στιγμή, ο οργανισμός ορίζει τον πλήρη εμβολιασμό ως αυτόν που είναι δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση ενός από τα δύο εμβόλια από τη Moderna ή την Pfizer ή δύο εβδομάδες μετά το εμβόλιο μίας δόσης από την Johnson & Johnson.

Ακόμα κι έτσι, η Walensky είπε ότι τα εμβόλια «μπορεί να μην αποτρέψουν τη μόλυνση» σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα πρέπει «να συνεχίσουν να φορούν τις μάσκες τους για να αποτρέψουν συνολικά τις λοιμώξεις».

Το στέλεχος Όμικρον έχει γίνει η κυρίαρχη μετάλλαξη στις ΗΠΑ, καλύπτοντας το 73% όλων των κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί.

Η διευθύντρια του CDC είπε ότι έχουν αναφερθεί θάνατοι από την Όμικρον, «αν και υπήρξε μια ένα μικρό ποσοστό εξ αυτών και λιγότεροι από ό,τι έχουμε δει για άλλες μεταλλάξεις μέχρι στιγμής».

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.