ΕΕ: Να μην καθορίσουν οι μηχανορραφίες των Συντηρητικών τον επόμενο υπουργό για το Brexit

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ: Να μην καθορίσουν οι μηχανορραφίες των Συντηρητικών τον επόμενο υπουργό για το Brexit
Η παραίτηση του Ντέιβιντ Φροστ θέτει νέα ερωτηματικά για τη σχέση Λονδίνου-Βρυξελλών.

Η Ιρλανδή επίτροπος Mairead McGuinness κάλεσε τον Βρετανό πρωθυπουργό να μην αφήσει τις “μηχανορραφίες” του Συντηρητικού κόμματος να καθορίσουν τον αντικαταστάτη του υπουργού αρμόδιου για το Brexit, Ντέιβιντ Φροστ που παραιτήθηκε.

Σύμφωνα με το Reuters, η παραίτηση του Φροστ, βασικού αρχιτέκτονα της ταραχώδους στρατηγικής του Μπόρις Τζόνσον για το Brexit, δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με τον μελλοντικό τόνο του διαζυγίου της ΕΕ και την άμεση πορεία των συνομιλιών για τη Βόρεια Ιρλανδία. Επίσης, συμβάλει στην αναταραχή στο βρετανικό Συντηρητικό κόμμα, αναφέρει το Reuters.

Η επίτροπος ανέφερε ότι η Κομισιόν δεν έλαβε καμία εκ των προτέρων προειδοποίηση για την παραίτηση του Φροστ, ενώ υπέθεσε ότι η κίνηση του Φροστ θα μπορούσε να είχε συνδεθεί με μια χαλάρωση της βρετανικής αντίθεσης στον ρόλο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

«Ελπίζω ότι η διάθεση θα είναι προς συμβιβασμό και επίλυση προβλημάτων, όχι προς την πολιτική του Συντηρητικού κόμματος, που φοβάμαι ότι δεν εστιάζει το βλέμμα στα πραγματικά... ζητήματα, και θα τραβήξει θέμα της Βόρειας Ιρλανδίας και το επόμενο έτος, κάτι που δεν είναι καλό για τη Βόρεια Ιρλανδία», είπε η McGuinness στο ιρλανδικό κρατικό ραδιόφωνο RTE.

«Εάν οι άνθρωποι [στο Λονδίνο] έχουν την άποψη ότι δεν θα υπάρξει συμβιβασμός, τότε δεν θα υπάρξει πρόοδος και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο», ανέφερε η επίτροπος.

Πρόσθεσε ότι “μπαίνουμε στο 2022. Το δημοψήφισμα για το Brexit έγινε το 2016... Πρέπει να εστιάσουμε στη Βόρεια Ιρλανδία και όχι στις εσωτερικές μηχανορραφίες των Συντηρητικών”.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider