Pfizer: Η ΕΕ παραγγέλνει 180 εκατ. δόσεις ειδικών εμβολίων κατά της Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pfizer: Η ΕΕ παραγγέλνει 180 εκατ. δόσεις ειδικών εμβολίων κατά της Όμικρον
Οι δύο φαρμακευτικές αναφέρουν πως τα σκευάσματα κατά της Όμικρον θα είναι διαθέσιμα τον Μάρτιο του 2022.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε παραγγελία 180 εκατ. δόσεων στοχευμένων εμβολίων των Pfizer/BioNTech κατά της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Σημειώνεται πως οι 2 εταιρίες έχουν ξεκινήσει από τον Νοέμβριο την παραγωγή ενός εμβολίου που θα αντιμετωπίζει τη μετάλλαξη της πανδημίας, υποστηρίζοντας πως τα σκευάσματα κατά της Όμικρον θα είναι διαθέσιμα τον Μάρτιο του 2022.

Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στο β' τρίμηνο του 2022, με την προϋπόθεση πως τα νέα εμβόλια είναι έτοιμα και έχουν λάβει τις σχετικές άδειες χρήσης από τους αρμόδιους φορείς, ανέφερε στέλεχος της Κομισιόν.

Όπως αναφέρει το Reuters, το τελευταίο συμβόλαιο της ΕΕ με τις 2 φαρμακευτικές εταιρείες για παράδοση εμβολίων προβλέπει 1,8 δισ. δόσεις μέχρι το 2023, εκ των οποίων οι μισές έχουν ήδη παραγγελθεί και οι άλλες μισές είναι προεραιτικές.

Υπενθυμίζεται πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έχει υποστηρίζει πως τα μέχρι σήμερα δεδομένα δεν προκύπτουν αποδείξεις για το ότι χρειάζεται ειδικό εμβόλιο κατά της Όμικρον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider