Κομισιόν: Εγκρίθηκε ελληνικό πρόγραμμα 3,6 εκατ. ευρώ στήριξης λιμενικών Αρχών που έχουν πληγεί από την πανδημία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: Εγκρίθηκε ελληνικό πρόγραμμα 3,6 εκατ. ευρώ στήριξης λιμενικών Αρχών που έχουν πληγεί από την πανδημία
Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό σύστημα είναι σύμφωνο με τους όρους του Προσωρινού Πλαισίου, όπως τροποποιήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2021.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα το ελληνικό σχέδιο ύψους 3,6 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των λιμενικών Αρχών στο πλαίσιο της πανδημίας του κορoνοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, η έγκριση δόθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων και ως εκ τούτου η δημόσια στήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων. Το μέτρο θα είναι ανοιχτό για τις λιμενικές αρχές της Ελλάδας που παρουσίασαν σημαντική μείωση του τζίρου το 2020, λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Σκοπός αυτού του καθεστώτος είναι να βοηθήσει τους δικαιούχους να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες τους σε ρευστότητα και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μετά.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό σύστημα είναι σύμφωνο με τους όρους του Προσωρινού Πλαισίου, όπως τροποποιήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2021. Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μέτρο είναι απαραίτητο, κατάλληλο και αναλογικό για την αντιμετώπιση σοβαρής διαταραχής στην οικονομία ενός κράτους-μέλους, σύμφωνα με το άρθρο 107 παράγραφος 3 των Συνθηκών της ΕΕ και τους όρους που ορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο. Σε αυτή τη βάση, η Επιτροπή ενέκρινε το καθεστώς βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider