Συνελήφθη στο Ελευθέριος Βενιζέλος Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνελήφθη στο Ελευθέριος Βενιζέλος Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος
Αστυνομία
Είχε καταδικαστεί στην Ελβετία για δωροδοκία.

O Beny Steinmetz, Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος του μεταλλευτικού κλάδου που καταδικάστηκε για δωροδοκία από ελβετικό δικαστήριο, συνελήφθη τον περασμένο μήνα από την ελληνική αστυνομία, όταν το ιδιωτικό του αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Steinmetz τέθηκε υπό κράτηση στις 24 Νοεμβρίου στη βάση διεθνούς εντάλματος σύλληψης αλλά αφέθηκε ελεύθερος ένα 24ωρο μετά υπό τον όρο να μην εγκαταλείψει την Ελλάδα, σύμφωνα με τις ρουμανικές αρχές. Η σύλληψή του, που οργανώθηκε από την Ελλάδα και τη Ρουμανία μετά την καταδίκη του για ξεχωριστή υπόθεση στο Βουκουρέστι το περασμένο έτος, μεταδόθηκε πρώτα από το AFP.

Ο Steinmetz καταδικάστηκε τον Ιανουάριο από δικαστήριο της Γενεύης σε φυλάκιση πέντε ετών για δωροδοκία στην οποία φέρεται να προέβη για να εξασφαλίσει δικαιώματα στο ορυχείο Simandou στη Γουινέα, το πλουσιότερο αναξιοποίητο κοίτασμα σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο.

Ο Marc Bonnant, δικηγόρος του Steinmetz την εποχή που καταδικάστηκε, είπε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης επειδή ο πελάτης του δεν συμμετείχε ποτέ σε συμφωνία χρηματισμού και το δικαστήριο δεν αξιολόγησε σωστά το «ευάλωτο» της κατάθεσης εναντίον του. Ο νέος του δικηγόρος, Daniel Kinzer, δεν ήταν διαθέσιμος για κάποιο σχόλιο.

Εντός ολίγων ωρών από την καταδίκη του στην Ελβετία, δόθηκε η δυνατότητα στον Steinmetz να επιστρέψει στο Ισραήλ χάρη σε μια ιδιομορφία του ελβετικού νόμου. Για να τον ενθαρρύνουν να καταθέσει, οι δικηγόροι του έλαβαν πριν τη δίκη τη διαβεβαίωση του δικαστηρίου ότι δεν θα τεθεί υπό κράτηση.

Ο Ισραηλινός καταδικάστηκε ερήμην του σε φυλάκιση πέντε ετών από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρουμανίας για το ρόλο του σε μια απάτη με ακίνητα με ντόπιους επιχειρηματίες στο Βουκουρέστι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider