Ειδήσεις | Διεθνή
06-12-2021 | 12:57

ΟΗΕ: Kαταδίκη της απόφασης για 4ετή φυλάκιση της Αούνγκ Σαν Σου Τσι από τους πραξικοπηματίες της Μιανμάρ

Newsroom
Μοιράσου το
ΟΗΕ: Kαταδίκη της απόφασης για 4ετή φυλάκιση της Αούνγκ Σαν Σου Τσι από τους πραξικοπηματίες της Μιανμάρ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Υπατη Αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών Μισέλ Ματσελέτ αποδοκίμασε την καταδίκη της Αούνγκ Σαν Σου Σσι σε φυλάκιση τεσσάρων ετών από στρατοδικείο της Μιάνμαρ (Βιρμανία) και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή της.

Η καταδίκη της Αούνγκ Σαν Σου Τσι «κλείνει άλλη μία πόρτα στον πολιτικό διάλογο» στην Μιανμάρ, όπου στρατιωτική χούντα κατέλαβε την εξουσία την 1η Φεβρουαρίου, και «θα ενισχύσει την καταδίκη του πραξικοπήματος», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε στην Γενεύη.

Η καταδίκη της Αούνγκ σαν Σου Τσι «με στημένη δίκη σε μυστική ακροαματική διαδικασία ενώπιον δικαστηρίου που ελέγχεται από τους στρατιωτικούς δεν είναι κάτι άλλο παρά πολιτικά υποκινούμενη», καταγγέλλει η Υπατη Αρμοστής

Στο Λονδίνο, η βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας χαρακτήρισε την καταδικαστική απόφαση «άλλη μία απόπειρα του στρατιωικού καθεστώτος της Μιανμάρ να καταπνίξει την αντιπολίτευση και να καταστείλει την ελευθερία και την δημοκρατία».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο καλεί το καθεστώς να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους, να δεσμευθεί σε διάλογο και να επιτρέψει την επιστροφή στην δημοκρατία. Η αυθάιρετη κράτηση εκλεγμένων πολιτικών προσώπων απειλεί με περαιτέρω αναταραχή», προειδοποιεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.