Με κορονοϊό δυο ιπποπόταμοι στο Βέλγιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με κορονοϊό δυο ιπποπόταμοι στο Βέλγιο
Δύο ιπποπόταμοι από τον ζωολογικό κήπο Antwerp του Βελγίου βγήκαν θετικοί στον κορονοϊό -πιθανώς στα πρώτα κρούσματα που καταγράφονται στο συγκεκριμένο είδος. 

Δύο ιπποπόταμοι από τον ζωολογικό κήπο Antwerp του Βελγίου βγήκαν θετικοί στον κορονοϊό -πιθανώς τα πρώτα κρούσματα που καταγράφονται στο συγκεκριμένο είδος.

Οι ιπποπόταμοι Imani, ετών 14, και Hermien, ετών 41, δεν έχουν συμπτώματα πλην συναχιού, ωστόσο σύμφωνα με το προσωπικό του ζωολογικού κήπου, έχουν μπει σε καραντίνα για λόγους ασφάλειας.

«Από όσο γνωρίζω, είναι η πρώτη φορά πουεμφανίζεται σε αυτό το ζώο. Παγκοσμίως, ο ιός έχει εκφηλωθεί κυρίως σε γορίλες και αιλουροειδή», δήλωσε ο κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου.

Θεωρείται ότι ο κορονοϊός μεταπήδησε από ένα ζώο στον άνθρωπο και έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να μεταδοθεί από ανθρώπους σε ζώα.

Τα κατοικίδια όπως οι γάτες, οι σκύλοι και τα ινδικά χοιρίδια μολύνονται μετά από επαφή με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ στους ζωολογικούς κήπους έχουν αναφερθεί κρούσματα σε ζώα όπως αιλουροειδή, βίδρες, πρωτεύοντα θηλαστικά και ύαινες.

Φώτο: @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider