Τουρκία: Τι λένε οι Έλληνες ομογενείς για την οικονομική κρίση και την κατάρρευση της λίρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Τι λένε οι Έλληνες ομογενείς για την οικονομική κρίση και την κατάρρευση της λίρας
«Το κρέας, από 2 λίρες έφτασε να πωλείται 2,5 λίρες, δηλαδή σημείωσε αύξηση κατά 40%», αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκδότης και διευθυντής της αρχαιότερης ομογενειακής εφημερίδας «Απογευματινή», Μιχάλης Βασιλειάδης.

Η τουρκική λίρα καταρρέει, οι τιμές σε βασικά αγαθά και καύσιμα έχουν εκτοξευθεί, σούπερ μάρκετ βάζουν όριο στις πωλήσεις ζάχαρης και καφέ και την ίδια ώρα τα ράφια των φαρμακείων αδειάζουν από φάρμακα απαραίτητα για πολλούς, όπως περιγράφουν στο Reader Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Τουρκία. «Το κρέας, από 2 λίρες έφτασε να πωλείται 2,5 λίρες, δηλαδή σημείωσε αύξηση κατά 40%», αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκδότης και διευθυντής της αρχαιότερης ομογενειακής εφημερίδας «Απογευματινή», Μιχάλης Βασιλειάδης, για να δώσει το παράδειγμα της ακρίβειας.

Οι πολίτες δίνουν καθημερινή μάχη για να επιβιώσουν με τις αυξήσεις στις τιμές, όμως, να μην τους επιτρέπουν ούτε να ανασάνουν... «Ερντογάν παραιτήσου», είναι το μήνυμα που στέλνουν στον σουλτάνο, ωστόσο, ο Ερντογάν αγνοεί την πραγματικότητα, δεσμευόμενος να κερδίσει τον «πόλεμο της οικονομικής ανεξαρτησίας», παρά τις εκκλήσεις για αλλαγή πλεύσης.

Περισσότερα στο Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider