Βρετανία: Προειδοποίηση για... λιγότερα τρόφιμα στα ράφια των σούπερ μάρκετ τα Χριστούγεννα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Προειδοποίηση για... λιγότερα τρόφιμα στα ράφια των σούπερ μάρκετ τα Χριστούγεννα
Οι προμηθευτές περιορίζουν τις παραγγελίες τους για να εξασφαλίσουν πως θα μπορούν να ανταπεξέλθουν. 

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο, οι καταναλωτές στη Βρετανία να έχουν λιγότερες επιλογές σε τρόφιμα στα ράφια των σούπερ μάρκετ φέτος τα Χριστούγεννα, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εφοδιαστική αλυσίδα.

Σύμφωνα με τον Shane Brennan, επικεφαλής της Cold Chain Federation, οι προμηθευτές περιορίζουν τις παραδόσεις παραγγελιών για να εξασφαλίσουν πως θα μπορούν να ανταπεξέλθουν, τις ημέρες των γιορτών.

Όπως αναφέρει το BBC, η Cold Chain Federation αντιπροσωπεύει εταιρείες που απασχολούνται με την αποθήκευση και τη διανομή κρύων και κατεψυγμένων προϊόντων, μεταξύ των οποίων και τρόφιμα.

«Μειώνουμε την ποσότητα των προϊόντων που αναμενόταν να 'γεμίσουν' τα ράφια» δήλωσε ο Brennan και πρόσθεσε πως «στην ουσία μειώνουμε στρατηγικά τα προϊόντα που διανέμουμε», με στόχο να συνεχίσει να υπάρχει απόθεμα των βασικών προϊόντων για την περίοδο των γιορτών, αν και ίσως δεν υπάρχει πολλά από τα «extras» που θα έβρισκε κανείς άλλες χρονιές.

Η εφοδιαστική αλυσίδα αντιμετωπίζει μία σειρά από πιέσεις, όπως τις ελλείψεις οδηγών φορτηγών, τα προβλήματα με το εμπόριο λόγω συνόρων και καθυστερήσεις με την αποστολή και παραλαβή παραγγελιών με κοντέινερς.

Σύμφωνα με τον Brennan απαιτούνται περίπου 2 με 3 μέρες για τα φρέσκα τρόφιμα εισαγωγής να φτάσουν τα βρετανικά «ράφια», ενώ υπό κανονικές συνθήκες αυτό θα ήταν διαδικασία 1 ή 2 ημερών.

Για τα κατεψυγμένα προϊόντα αυτό το χρονοδιάγραμμα έχει αυξηθεί από τις 1-3 ημέρες σε 5-6 ημέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ωρολογιακές πληθωριστικές βόμβες σε βιομηχανία και τρόφιμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider