Διεθνή
19-11-2021 | 22:32

CDC: Ομόφωνη έγκριση σε Pfizer και Moderna για τα ενισχυτικά εμβόλια Covid σε ενήλικους

Newsroom
Μοιράσου το
CDC: Ομόφωνη έγκριση σε Pfizer και Moderna για τα ενισχυτικά εμβόλια Covid σε ενήλικους
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στις ΗΠΑ ενέκριναν ομόφωνα τη χρήση των ενισχυτικών δόσεων των εμβολίων των Moderna και Pfizer/BioNTech στους ενήλικους Αμερικανούς πολίτες. 

Η έγκριση του CDC ήρθε μετά από την ανάλυση των κλινικών ερευνών που κατέθεσαν οι φαρμακευτικές εταιρείες. Μάλιστα νωρίτερα τα ενισχυτικά εμβόλια είχαν πάρει το «πράσινο φως» και από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Όσοι είναι 18 ετών και άνω και έχουν λάβει το εμβόλιο της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ μπορούσαν ήδη να λάβουν και δεύτερη δόση, δύο μήνες μετά την πρώτη.

Για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί με το Pfizer και το Moderna, η τρίτη δόση αφορούσε προηγουμένως μόνο ορισμένες κατηγορίες του πληθυσμού: τους άνω των 65 ετών, τους ενήλικες που κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρή μορφή της νόσου, ή εκείνους που έχουν μεγάλη έκθεση στον ιό εξαιτίας, για παράδειγμα, της εργασίας τους.

Αυτή η ανακοίνωση γίνεται ενώ οι μολύνσεις αυξάνονται και πάλι στις ΗΠΑ, με 85.000 νέες μολύνσεις Covid-19 να καταγράφονται κατά μέσο όρο καθημερινά (έναντι περίπου 70.000 στα τέλη Οκτωβρίου), και περίπου 1.000 θάνατοι κάθε μέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων των Moderna και Pfizer για τους ενήλικους