Γέλεν: Τα νέα νομοσχέδια του Μπάιντεν θα φέρουν αύξηση της παραγωγικότητας και του εργατικού δυναμικού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γέλεν: Τα νέα νομοσχέδια του Μπάιντεν θα φέρουν αύξηση της παραγωγικότητας και του εργατικού δυναμικού
«Πιστεύω πως η ψήφιση αυτών των νομοσχεδίων θα οδηγήσει όχι μόνο σε υψηλότερους ρυθμούς παραγωγικότητας, αλλά σε θετικές αλλαγές σε ένα ευρύ φάσμα δεδομένων».

H υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι το διακομματικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο, αλλά και το προτεινόμενο από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν νομοσχέδιο κοινωνικών δαπανών θα αυξήσουν την παραγωγικότητα στις ΗΠΑ, αλλά και το αμερικανικό εργατικό δυναμικό.

Η Γέλεν δήλωσε στη διάρκεια ομιλίας της σε διάσκεψη, που οργάνωσε ένα πανεπιστήμιο της Νεβάδας και του Λας Βέγκας, ότι συνολικά τα δύο νομοσχέδια θα αυξήσουν το μακροπρόθεσμο οικονομικό αποτέλεσμα χωρίς να προκαλέσουν αύξηση του εθνικού χρέους, ενώ τα μέτρα αύξησης των εισοδημάτων που προβλέπουν, θα μειώσουν τα ελλείμματα διαχρονικά.

«Πιστεύω πως η ψήφιση αυτών των νομοσχεδίων θα οδηγήσει όχι μόνο σε υψηλότερους ρυθμούς παραγωγικότητας, αλλά σε θετικές αλλαγές σε ένα ευρύ φάσμα δεδομένων. Θα αυξήσουν το μέγεθος της εργατικής δύναμης και θα διευρύνουν την παραγωγική ικανότητα της οικονομίας μας», δήλωσε η Γέλεν.

Οι επενδύσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο «Build Back Better» για την φροντίδα των παιδιών θα επιτρέψουν σε αρκετές Αμερικανίδες μητέρες να επιστρέψουν στο εργατικό δυναμικό, πρόσθεσε η ίδια, επικαλούμενη μελέτες που δείχνουν ότι από το 2018 ως το 2019, περίπου δύο εκατομμύρια γονείς μικρών παιδιών έπρεπε να παραιτηθούν από τις εργασίες τους, να αποφύγουν μία εργασία ή να αλλάξουν δραστικά την εργασία τους για να διαχειριστούν ζητήματα που σχετίζονται με την φροντίδα των παιδιών.

Η προσχολική φροντίδα για όλους, όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο, θα βοηθήσει επίσης τους γονείς να παραμείνουν εργασιακά ενεργοί και να βοηθήσουν στην εξέλιξη των μελλοντικών γενεών, μέσω της βελτίωσης των ποσοστών αποφοίτησης από τα πανεπιστήμια, αλλά και της μισθολογικής προοπτικής των μελλοντικών εργαζόμενων, σύμφωνα με την Γέλεν.

Η ίδια είπε ότι οι φορολογικές προβλέψεις στην ίδια πρόταση θα καταστήσουν τον φορολογικό κώδικα των ΗΠΑ «ουσιαστικά πιο προοδευτικό, με την επιβολή υψηλότερων φόρων στους πλούσιους, αλλά και τη βελτίωση της συμμόρφωσης των πλούσιων φορολογουμένων».

«Οι προσπάθειες για τη συμμόρφωση των πλούσιων με τη φορολογική νομοθεσία, ώστε να διασφαλιστεί ότι αυτοί θα πληρώσουν αυτά που χρωστούν, θα αποφέρουν ένα εκτιμώμενο ποσό 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αυτή είναι πιθανόν μία συντηρητική πρόβλεψη», δήλωσε η Γέλεν, επικαλούμενη σχόλια του αναπληρωτή της Γουάλι Αντεγέμο στο Reuters.

«Ένα άλλο ποσό 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα προέλθει, καθώς θα κλείσουν τα νομικά κενά που χρησιμοποιούν οι πλούσιοι φορολογούμενοι, ενώ άλλα 200 δισεκατομμύρια δολάρια θα εισπραχθούν από ένα πρόσθετο φόρο που θα πληρώσουν οι πιο υψηλόμισθοι, αυτοί που έχουν εισοδήματα μεγαλύτερα από 10 εκατομμύρια δολάρια ετησίως», δήλωσε η Γέλεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: «Πιθανές» οι αλλαγές στο νομοσχέδιο του προέδρου Μπάιντεν για τις κοινωνικές δαπάνες και το κλίμα

"Κολοσσιαία εξέλιξη" χαρακτήρισε ο Μπάιντεν την υπερψήφιση του πακέτου για τις υποδομές

gazzetta
gazzetta reader insider insider