Reuters: Η ΕΕ εγκρίνει τη θεραπεία των Regeneron και Roche κατά του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Η ΕΕ εγκρίνει τη θεραπεία των Regeneron και Roche κατά του κορονοϊού
O EMA αναμένεται δώσει το πράσινο φως μέσα στις επόμενες μέρες στη χρήση του  κοκτέιλ αντισωμάτων που ανέπτυξαν η Regeneron και η Roche

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να δώσει το πράσινο φως μέσα στις επόμενες μέρες στη χρήση του κοκτέιλ αντισωμάτων που ανέπτυξαν η Regeneron και η Roche για την πρόληψη και θεραπεία του κορονοϊού, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Αξιωματούχος της Κομισιόν που μίλησε στο πρακτορείο ανέφεραν πως μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα εγκρίνει προς χρήση των πολιτών της ΕΕ τη θεραπεία των δύο εταιριών.

Ένας άλλος αξιωματούχος σημείωσε πως ο EMA θα εγκρίνει τη θεραπεία αντισωμάτων που έχει αναπτύξει η νοτιοκορεατική Celltrion, με την ονομασία Regkiron.

Σημειώνεται πως οι παραπάνω θεραπείας άρχιζαν να εξετάζονται από τον EMA στην αρχή Οκτωβρίου, με τον Οργανισμό να έχει σημειώσει τότε πως θα ανακοινώσει την πρόταση του εντός 2 μηνών.

Όλα αυτά, καθώς σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Ελλάδα, καταγράφονται αρνητικά ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων λόγω της αναζωπύρωσης της πανδημίας.

Η Celltrion αναμένει απόφαση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής στα τέλη του Νοεμβρίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Η Roche, η οποία έχει καταθέσει αίτηση για την έγκριση του Ronapreve, δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για σχολιασμό των πληροφοριών.

Ο EMA αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, αλλά ανακοίνωσε ότι τα δύο σκευάσματα θα συζητηθούν κατά την διάρκεια των μηνιαίων συνεδριάσεων της επιτροπής που είναι αρμόδια για τις εγκρίσεις, οι οποίες ξεκίνησαν χθες, Δευτέρα, και θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη.

Η εταιρεία Eli Lilly απέσυρε την περασμένη εβδομάδα την αίτησή της για έγκριση της δικής της θεραπείας αντισωμάτων από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή επικαλούμενη έλλειψη ενδιαφέροντος από τις χώρες μέλη της ΕΕ, καθώς η Ένωση προσανατολίζεται προς άλλους προμηθευτές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron αυξάνει την προστασία από τον κορονοϊό κατά 8 μήνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider