Διπλώματα οδήγησης: Επεκτείνεται το όριο ηλικίας για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων και φορτηγών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διπλώματα οδήγησης: Επεκτείνεται το όριο ηλικίας για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων και φορτηγών
σχολή οδηγών
Αλλαγή της θέσης του εκπαιδευτή, ο οποίος θα κάθεται στη θέση του συνοδηγού προβλέπει νομοτεχνική βελτίωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Πέντε νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο «Οδηγώντας με Ασφάλεια» κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Μεταξύ των ρυθμίσεων, προβλέπεται η αλλαγή της θέσης του εκπαιδευτή, ο οποίος θα κάθεται στη θέση του συνοδηγού και η επέκταση του ορίου ηλικίας στα 67 έτη για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων και φορτηγών.

Ακόμα, επεκτείνεται η δυνατότητα εργασίας και στους οδηγούς μετά την συνταξιοδότησή του μέχρι τα 67 έτη εφόσον επιθυμούν να προσληφθούν σε άλλη εργασία και τους αφαιρεθεί το 30% της σύνταξής τους.

Αναλυτικά, οι σημαντικότερες νομοτεχνικές βελτιώσεις στο σ/ν είναι οι παρακάτω:

  1. Αλλαγή της θέσης του εκπαιδευτή, ο οποίος θα κάθεται στη θέση του συνοδηγού
  2. Μείωση της προθεσμίας- απάντησης στην ένσταση των υποψηφίων που απέτυχαν στις εξετάσεις από 30 ημέρες σε 10 εργάσιμες
  3. Δυνατότητα και όχι υποχρεωτικότητα της χρήσης διερμηνέα στους κωφούς (αίτημα της Ομοσπονδίας)
  4. Το όριο ηλικίας παραμένει για τους οδηγούς των ΚΤΕΛ στα 67 έτη και επεκτείνεται το όριο αυτό στους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων και φορτηγών. Επίσης το όριο ηλικίας των οδηγών σχολικών λεωφορείων ισχύει και για τα τουριστικά λεωφορεία όταν αυτά χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά μαθητών.
  5. Επεκτείνεται η δυνατότητα εργασίας και στους οδηγούς μετά την συνταξιοδότησή του μέχρι τα 67 έτη εφόσον επιθυμούν να προσληφθούν σε άλλη εργασία και τους αφαιρεθεί το 30% της σύνταξής τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πιερρακάκης: Ψηφιακά η ανανέωση αδειών οδήγησης μέχρι το τέλος του χρόνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider