Ο Τζεφ Μπέζος δίνει 2 δισ. δολάρια για την προστασία του περιβάλλοντος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τζεφ Μπέζος δίνει 2 δισ. δολάρια για την προστασία του περιβάλλοντος
Ως μέρος των 10 δισ. δολαρίων που έχει δεσμευτεί να διαθέσει ο Μπέζος για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής την τρέχουσα δεκαετία.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, δεσμεύτηκε να διαθέσει 2 δισ. δολάρια για τη χρηματοδότηση της προστασίας του περιβάλλοντος και τη αναμόρφωση των παγκόσμιων συστημάτων τροφίμων.

Τα 2 δισ. δολάρια, που θα προέλθουν από το Bezos Earth Fund, είναι μέρος των 10 δισ. δολαρίων που έχει δεσμευτεί να διαθέσει ο Μπέζος για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής την τρέχουσα δεκαετία.

Ο ίδιος τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε πει πως θα διαθέσει 1 δισ. δολάρια σε επιδοτήσεις για την πράσινη οικονομία, με το σύνολο των χρημάτων που θα διαθέσει εντός του 2021 να φτάνει πλέον τα 3 δισ. δολάρια.

Μιλώντας στη σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στη Γλασκώβη, COP26, ο Μπέζος είπε πως «η φύση είναι όμορφη αλλά και εύθραυστη..

... Πρέπει να διατηρήσουμε αυτά που ακόμα έχουμε, πρέπει να ανακτήσουμε αυτά που χάσαμε και πρέπει να αναπτύσουμε αυτά που έχουμε ανάγκη για να ζήσουμε χωρίς να χειροτερεύουμε τον πλανήτη για τις επόμενες γενιές» σημείωσε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το πάρτι γενεθλίων του Μπιλ Γκέιτς με Τζεφ Μπέζος, megayacht και ελικόπτερα

gazzetta
gazzetta reader insider insider