Το Fortnite εγκαταλείπει οριστικά την αγορά της Κίνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Fortnite εγκαταλείπει οριστικά την αγορά της Κίνας
Η κατασκευάστρια του Fortnite, Epic Games, δεν ανακοίνωσε τους λόγους για τους οποίους σταματά τη διάθεση του παιχνιδιού στην ασιατική χώρα.

Την απόφαση να παύσει οριστικά τη λειτουργία του στην αγορά της Κίνας ανακοίνωσε το Fortnite, ένα από τα δημοφιλέστερα online games παγκοσμίως, σε ένα ακόμα σημάδι των αυστηρών ελέγχων που προωθεί το Πεκίνο στην αγορά gaming της ασιατικής χώρας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο site του Fortnite, η κινεζική έκδοση του παιχνιδιού θα σταματήσει πλήρως από τις 15 Νοεμβρίου ενώ οι χρήστες δεν μπορούν να δημιουργήσουν νέα accounts από χθες, 1η Νοεμβρίου.

Η κατασκευάστρια του Fortnite, Epic Games, δεν ανακοίνωσε τους λόγους για τους οποίους σταματά τη διάθεση του παιχνιδιού στην Κίνα.

Όπως μετέδωσε το CNBC, η κινεζική έκδοση του παιχνιδιού, Fortess Night, λανσαρίστηκε το 2018 σε συνεργασία της Epic Games με την Tencent, που κατέχει το 40% της Epic Games, ενώ ποτέ δεν ήταν μια πλήρη έκδοση του παιχνιδιού, αλλά περισσότερο ένα test mode του Fortnight.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το 2021 και στο πλαίσιο της πολιτικής της Κίνας για περιορισμό του online gaming, το Πεκίνο ανακοίνωσε περιοριστικά μέτρα όπως η δυνατότητα των ανήλικων Κινέζων να παίζουν online μόνο για 3 ώρες ανά εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Κίνα περιορίζει το online gaming στους ανήλικους, σε 3 ώρες την εβδομάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider