Διεθνή
27-10-2021 | 16:09

Κομισιόν για τα αποτελέσματα της προκήρυξης του «Ορίζων 2020» για την Πράσινη Συμφωνία: 73 έργα θα λάβουν 1 δισ. ευρώ

Newsroom
Μοιράσου το
Κομισιόν για τα αποτελέσματα της προκήρυξης του «Ορίζων 2020» για την Πράσινη Συμφωνία: 73 έργα θα λάβουν 1 δισ. ευρώ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σήμερα, η Επιτροπή ανακοίνωσε σε δελτίο Τύπου ότι σε μια ειδική εκδήλωση, γιόρτασε την έναρξη των 73 έργων που επελέγησαν για χρηματοδότηση με 1 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της προκήρυξης του προγράμματος «Ορίζων 2020» για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Πρόκειται για την τελευταία πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020 «Ορίζων 2020», η οποία σηματοδοτεί ένα σημαντικό σταθμό προς την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Σύμφωνα με την Κομισιόν, θα βοηθήσει την ΕΕ να αντιμετωπίσει τις κρίσεις του κλίματος και της βιοποικιλότητας, και παράλληλα θα δώσει ώθηση σε μια δίκαιη και βιώσιμη ανάκαμψη μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Η επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ την ερευνητική κοινότητα για τη ενθουσιώδη ανταπόκρισή της στην πρόσκληση υποβολής προτάσεων του προγράμματος “Ορίζων 2020” στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Οι ερευνητές δεσμεύονται να βρουν συγκεκριμένες λύσεις για τη μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη κοινωνία και τη βιώσιμη ανάκαμψη. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για τα χειροπιαστά οφέλη που θα αποφέρουν τα επιλεγέντα έργα στην καθημερινή ζωή των Ευρωπαίων».

Η Επιτροπή δημοσίευσε την προκήρυξη τον Σεπτέμβριο του 2020 για να κινητοποιήσει την ευρωπαϊκή κοινότητα έρευνας και καινοτομίας ώστε να συνεισφέρει σε μία από τις προτεραιότητες της Επιτροπής. Η προκήρυξη ήταν άμεσα εστιασμένη στις κύριες προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και άνοιξε τον δρόμο για άλλες σχετικές πρωτοβουλίες έρευνας και καινοτομίας στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027 «Ορίζων Ευρώπη».

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.