Διεθνή
27-10-2021 | 12:56

ΗΠΑ: «Πολύ ανησυχητική εξέλιξη» ο υπερηχητικός πύραυλος της Κίνας - Έχει την προσοχή μας

Newsroom
Μοιράσου το
ΗΠΑ: «Πολύ ανησυχητική εξέλιξη» ο υπερηχητικός πύραυλος της Κίνας - Έχει την προσοχή μας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο κορυφαίος στρατιωτικός αξιωματικός των ΗΠΑ αποκάλεσε τον - ύποπτο ως υπερηχητικό όπλο - πύραυλο της Κίνας «μία πολύ ανησυχητική εξέλιξη» στον κλιμακούμενο ανταγωνισμό μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου. 

«Αυτό που είδαμε ήταν ένα πολύ σημαντικό τεστ ενός υπερηχητικού οπλικού συστήματος. Και είναι πολύ ανησυχητικό» δήλωσε σχετικά ο στρατηγός Mark Milley, πρόεδρος του Joint Chiefs of Staff, στο Bloomberg. «Δεν ξέρω αν είναι μία στιγμή αντίστοιχη του 'Sputnik', όμως πιστεύω ότι βρίσκεται κοντά. Έχει όλη μας την προσοχή».

Τα σχόλια του Milley είναι η πιο σημαντική αναγνώριση από αμερικανό αξιωματικό των δημοσιευμάτων πως η Κίνα πραγματοποίηση δύο δοκιμές υπερηχητικών όπλων αυτό το καλοκαίρι, μεταξύ τον οποίων την εκτόξευση στο διάστημα ενός φερόμενου ως υπερηχητικού όπλου σε τροχιά, ικανό να μεταφέρει πυρηνικό φορτίο. 

Ο πύραυλος αυτός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να στείλει πυρηνικές κεφαλές πάνω από το νότιο πόλο και γύρω από τα αντιπυραυλικά συστήματα των ΗΠΑ στο βόρειο ημισφαίριο. 

Η Κίνα αρνήθηκε τα σενάρια για δοκιμές οπλικού συστήματος και δήλωσε πως η εκτόξευση αφορούσε σε επαναχρησιμοποιούμενο διαστημικό όχημα. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπερηχητικό πύραυλο σε τροχιά έστειλε η Κίνα

MUST READ

ΗΠΑ: Ανησυχία Μπάιντεν για τους κινεζικούς υπερηχητικούς πυραύλους