Η Αυστρία νομιμοποιεί την υποβοηθούμενη αυτοκτονία 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Αυστρία νομιμοποιεί την υποβοηθούμενη αυτοκτονία 
Οι ασθενείς με χρόνιες ή παθήσεις σε τερματικό στάδιο θα πρέπει να λαμβάνουν τη σύμφωνη γνώμη δυο γιατρών που θα διαβεβαιώνουν ότι ο ασθενής μπορεί να λάβει την εν λόγω απόφαση.

Η κυβέρνηση της Αυστρίας κατέθεσε σχέδιο νόμου ώστε να αναγνωρίστει στην ευρωπαϊκή χώρα η υποβοηθούμενη αυτοκτονία για τους σοβαρά ασθενείς που θέλουν να θέσουν τέλος στη ζωή τους.

Όπως ανακοίνωσε η καγκελαρία της Αυστρίας, το νομοσχέδιο αναφέρει μια σειρά προϋποθέσεων όπου θα μπορεί να γίνει χρήση του μέτρου με την κυβέρνηση να υποστηρίζει πως «τα άτομα με σοβαρές ασθένειες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία».

Σύμφωνα με την πρόταση, οι ασθενείς με χρόνιες ή παθήσεις σε τερματικό στάδιο θα πρέπει να λαμβάνουν τη σύμφωνη γνώμη δυο γιατρών που θα διαβεβαιώνουν ότι ο ασθενής μπορεί να λάβει την εν λόγω απόφαση, ενώ θα προηγείται διάστημα 2 έως εβδομάδων από τη διάγνωση έως την υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Τον Δεκέμβριο του 2020 το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστρίας είχε αποφανθεί πως η απαγόρευση της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας είναι αντισυνταγματική και παραβιάσει το δικαίωμα των πολιτών στην αυτοδιάθεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider