Η Ν. Υόρκη καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους δημοτικούς υπαλλήλους - Περιθώριο μέχρι τις 29/10

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ν. Υόρκη καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους δημοτικούς υπαλλήλους - Περιθώριο μέχρι τις 29/10
newyorkcovid
Όλοι οι εργαζόμενοι της πόλης θα πρέπει να έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, διαφορετικά θα απολυθούν.

Η Νέα Υόρκη αναμένεται να ανακοινώσει τον υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για όλους τους εργαζομένους της μεγαλούπολης των ΗΠΑ, όπως μετέδωσε η Wall Street Journal.

Το μέτρο, που θα ανακοινωθεί επίσημα από τον δήμαρχο της Ν. Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, θα ορίζει πως όλοι οι εργαζόμενοι της πόλης θα πρέπει να έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου μέχρι τις 29 Οκτωβρίου.

Σε αυτό το διάστημα, οι δημοτικοί υπάλληλοι θα λάβουν επιπλέον 500 δολάρια με τον επόμενο μισθό τους, αν επιλέξουν να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου σε εμβολιαστικό κέντρο που διαχειρίζεται ο Δήμος της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημαρχείου.

Όπως αναφέρει το CNBC, μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι έχουν την επιλογή να μην εμβολιαστούν αλλά να παρέχουν αρνητικό πιστοποιητικό από εργαστηριακό test Covid, κάτι που αναμένεται να αλλάξει με τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων που θα γίνουν μέσα στην ημέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καναδάς - Κορονοϊός: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider