Συρία: Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη σε λεωφορείο στη Δαμασκό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συρία: Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη σε λεωφορείο στη Δαμασκό
Αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν όταν έκρηξη έπληξε λεωφορείο, μεταδίδει το συριακό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ιχμπαρίγια.

Τελευταία ενημέρωση 12:21 πμ

Επιβατικό λεωφορείο καταστράφηκε από έκρηξη στο κέντρο της Δαμασκού και υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση. Είδηση που επιβεβαιώνει και το συριακό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ιχμπαρίγια.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό με στόχο ένα στρατιωτικό λεωφορείο, τη σημαντικότερη εδώ και χρόνια επίθεση αυτού του είδους στη συριακή πρωτεύουσα, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Γύρω στις 6:45 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σήμερα το πρωί, κατά τη διέλευση ενός νυκτερινού στρατιωτικού λεωφορείου στην πόλη της Δαμασκού» κοντά σε μία στρατηγικής σημασίας γέφυρα, το λεωφορείο «έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης με δυο εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν προσδεθεί στο λεωφορείο, με αποτέλεσμα το θάνατο δεκατεσσάρων ανθρώπων και προκαλώντας τραυματίες», μετέδωσε το SANA επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Εξάλλου μια ομάδα πυροτεχνουργών του στρατού «εξουδετέρωσε ένα τρίτο εκρηκτικό μηχανισμό που έπεσε από το λεωφορείο μετά την έκρηξη», πρόσθεσε η ίδια πηγή, ενώ φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το συριακό πρακτορείο εικονίζουν διασώστες που επιθεωρούν το εντελώς απανθρακωμένο λεωφορείο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Οι εκρήξεις στη Δαμασκό είναι κάτι σπάνιο τα τελευταία χρόνια στη Συρία, ιδιαίτερα αφότου τα στρατεύματα του καθεστώτος και οι φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές ανακατέλαβαν το 2018 το μεγαλύτερο προπύργιο των ανταρτών κοντά στην πρωτεύουσα.

Πρόκειται για τη σοβαρότερη βομβιστική επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί στη συριακή πρωτεύουσα εδώ και χρόνια. Η επίθεση είναι η πιο πολύνεκρη που έχει γίνει στην πόλη έπειτα από εκείνη του Μαρτίου του 2017 που είχε στόχο το δικαστικό μέγαρο, είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους και την ευθύνη γι' αυτήν είχε αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Επιθέσεις εναντίον οχημάτων του στρατού έχουν πραγματοποιηθεί φέτος στην ανατολική Συρία από μέλη του Ισλαμικού Κράτους που εξακολουθούν να επιχειρούν στην περιοχή.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ανακοινώσει πως τουλάχιστον 350.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου που άρχισε πριν από μία δεκαετία.

Οι εκρήξεις στη Δαμασκό ήταν κάτι σπάνιο αφότου δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ έθεσαν υπό τον έλεγχό τους θύλακες ανταρτών γύρω από την πόλη. Με τη βοήθεια της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας και ιρανικών σιιτικών πολιτοφυλακών, ο Άσαντ ελέγχει τώρα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider