Τουλάχιστον 43 νεκροί από επίθεση ενόπλων στη Νιγηρία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουλάχιστον 43 νεκροί από επίθεση ενόπλων στη Νιγηρία
Οι επιθέσεις αυτές είναι συνηθισμένες στην αφρικανική χώρα τους τελευταίους μήνες, από ομάδες ενόπλων που έχουν απαγάγει εκατοντάδες ανθρώπους.

Τουλάχιστον 43 άτομα έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ενόπλων που σημειώθηκε στα βόρεια της Νιγηρίας, στην πολιτεία Σοκότο, όπως ανέφερε το γραφείο της πολιτείας σε ανακοίνωση του.

Η επίθεση των ενόπλων ξεκίνησε την Κυριακή όταν άνοιξαν πυρ στην αγορά της πόλης Γκορόνγιο, με την επίθεση να συνεχίζεται μέχρι το πρωί της Δευτέρας και με τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις να μην μπορούν αρχικά να καταστείλουν την ομάδα των ενόπλων.

Σύμφωνα με το Reuters, οι επιθέσεις αυτές είναι συνηθισμένες στην αφρικανική χώρα τους τελευταίους μήνες, από ομάδες ενόπλων που έχουν απαγάγει εκατοντάδες ανθρώπους ζητώντας λύτρα από τις οικογένειες τους για τους απελευθερώσουν.

Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, οι ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν προς πάσα κατεύθυνση σκοτώτοντας δεκάδες και τραυματίζοντας πολλούς ακόμα πολίτες.

Η κυβέρνηση διέταξε να κλείσουν όλες οι τηλεφωνικές και διαδικτυακές υπηρεσίες σε ολόκληρη την Πολιτεία Ζαμφάρα στις αρχές Σεπτεμβρίου, ένα black out που επεκτάθηκε αργότερα σε τμήματα των πολιτειών Κατσίνα, Σοκότο και Καντούνα καθώς εντείνονταν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ο ανώτατος στρατηγός της Νιγηρίας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το black out στις τηλεπικοινωνίες θα διατηρηθεί καθώς αυτό βοηθά τις ένοπλες δυνάμεις να πιάσουν τους ληστές. Αλλά η διακοπή των τηλεπικοινωνιών καθιστά δύσκολη την ενημέρωση σχετικά με το τι συμβαίνει στις πληγείσες περιοχές και έχει διαταράξει την καθημερινή ζωή και τις επιχειρήσεις για εκατομμύρια ανθρώπους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες μετά από επίθεση σε στρατιωτική βάση

gazzetta
gazzetta reader insider insider